FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rakitić ozlijeđen

Autor: imli
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji igra u odličnoj formi za španjolsku Sevillu, u nedjelju je u 34. kolu Primere na gostovanju kod Almerije ozlijedio stopalo lijeve noge, objavljeno je danas na internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Prema prvim informacijama neizvjesno je hoće li se Rakitić vratiti na travnjak do kraja sezone, pa je samim time upitan i njegov nastup u kvalifikacijskom susretu za EP 2012. protiv Gruzije, koji je na rasporedu 3. lipnja u Splitu.

Rakitić je u susretu protiv Almerije, kojeg je Sevilla dobila sa 1-0, travnjak napustio u 29. minuti. Sinoć su sa njime razgovarali izbornik Slaven Bilić, te liječnik hrvatske reprezentacije Boris Nemec. Rakitić mu je potvrdio da je tijekom igre osjetio jaku bol, te da sumnja na lom metatarzalne kosti. No, prije kompletne dijagnostičke obrade ne želi ništa prejudicirati, a danas do kraja dana znat će se točno o kakvoj je ozlijedi riječ.

Španjolski dnevnici Marca i AS također su objavili da se sumnja na frakturu metatarzalne kosti, zbog čega mu prijeti pauziranje do kraja sezone.

Izostanak Rakitića u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Gruzije 3. lipnja u Splitu, u kojoj "vatrenima" igra samo pobjeda, bio bi veliki gubitak za reprezentaciju, jer bi ostala bez dvojice važnih igrača veznog reda. Već ranije za tu je utakmicu izgubljen Niko Kranjčar, koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

Rakitić se odlično snašao u Sevilli u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku iz Schalkea. Odmah je preuzeo ulogu glavnog "playmakera" i u 13 ligaških susreta skupio je pet golova i tri asistencije.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙