FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. travnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. travnja

ZAGREB - Čelnici Ine na konferenciji za novinare objavit će financijske rezultate poslovanja Ine za prvo tromjesečje 2011. godine (11,00 sati, Inina Upravna zgrada, Av. V. Holjevca 10, mezanin, dvorana II.)

ZAGREB - Izvanrednoj glavnoj skupštini Sunčanog Hvara Uprava te hvarske hotelske tvrtke predložila je odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka kao i odluku o povećanju temeljnog kapitala ulaganjem prava, odnosno unosom potraživanja dvaju većinskih dioničara - Hrvatskog fonda za privatizaciju i Orco Property Grupe. Prema podacima iz poziva za skupštinu, kumulirani gubitak Sunčanog Hvara od 1996. zaključno do 2009. godine iznosi 397,9 milijuna kuna (12,00 sati, hotel regent, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatskim je autocestama u prvom tromjesečju ove godine prometovalo više od 10,3 milijuna vozila, što je za 6,78 posto više nego u istom razdoblju lani, a povećan je i prihod od naplate cestarine i to za 2,77 posto, na više od 322,4 milijuna kuna (bez PDV-a), pokazuju statistički podaci Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarine. Od četiri tvrtke koncesionara autocesta najveći promet i najveći prihod bilježe Hrvatske autoceste (HAC), u postotku najveći porast bilježi Bina-Istra, no, pritom treba imati na umu da su u ovogodišnje podatke za tog koncesionara dodani i podaci za novootvorenu dionicu Kanfanar - Pula koja lani u istom razdoblju nije bila otvorena. Autocestama kojima upravlja HAC u prva je tri mjeseca ove godine prometovalo više od 5,9 milijuna vozila, što je 3,09 posto više nego u istom razdoblju lani, a prihod HAC-a od naplate cestarina iznosio je 201,9 milijuna kuna (bez PDV-a) što je povećanje za 2,52 posto. Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) zabilježila je promet više od 2,2 milijuna vozila i naplatila je 68,9 milijuna kuna prihoda. U odnosu na prvo tromjesečje prošle godine autocestama kojima upravlja ARZ prometovalo je 5,7 posto više vozila, a prihod od naplate cestarine povećan je za 0,49 posto.

Dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙