FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio Cavusoglua

Autor: vmrs
ZAGREB, 28. travnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u četvrtak predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevluta Cavusoglua s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske s Vijećem Europe, reformi Vijeća i novim inicijativama te o reformi Europskog suda za ljudska prava, priopćeno je iz ureda predsjednika.

Obostrano je potvrđeno hrvatsko aktivno sudjelovanje u radu Vijeća i Parlamentarne skupštine, a predsjednik Parlamentarne skupštine posebno je zahvalio na potpori koju Hrvatska pruža reformskim procesima Vijeća Europe. Pozitivno je ocijenio hrvatske reformske napore u kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju te se osvrnuo na uspjehe u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i zahvalio na redovitoj primjeni svih preporuka koje je Vijeće Europe dosad dalo u vezi s Hrvatskom.

Razgovaralo se i o reformi Europskog suda za ljudska prava, a predsjednik Josipović potvrdio je potporu reformama i rekao da Hrvatska izuzetno cijeni rad tog suda.

Cavusoglu je rekao kako Vijeće Europe visoko vrednuje doprinos Hrvatske radu Vijeća te je posebno istaknuo važna postignuća Hrvatske na uspostavi zakonodavnog okvira i stvarnog promicanja ljudskih prava, kaže se u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙