FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Sjeverna liga protiv misije u Libiji

Autor: vmrs
RIM, 27. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Sjeverna liga, koalicijski partner talijanskoga premijera Silvija Berlusconija, izrazila je u srijedu dvojbe glede zračnih udara na Libiju i tako ponovno istaknula napetost koja u vezi s tim pitanjem vlada u talijanskoj vladi.

Italija se priključila NATO-ovoj operaciji protiv libijskoga čelnika Moamera Gadafija i pristala je dopustiti svojim zrakoplovima da otvaraju vatru na vojne mete u Libiji, nakon što im je isprva ograničila ulogu na izviđanje i nadgledanje.

No ta odluka koju je donio Berlusconi nakon telefonskog razgovora s američkim predsjednikom Barackom Obamom nije oduševila Sjevernu ligu koja se protivi toj operaciji i suzdržala se od glasovanja kad ju je parlament odobrio.

"Ne shvaćamo kako se takva odluka, koja je već osporena u vladi, može samo tako donijeti, bez savjetovanja i s kime", rekao je novinarima u Milanu ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni, visoki dužnosnik Sjeverne lige.

Po njegovim riječima, dopuštenje da osam talijanskih zrakoplova smije upotrijebiti silu "pogrešna je odluka".

"Ne smijemo od danas do sutra promijeniti mišljenje", rekao je.

Berlusconi je u utorak rekao da će talijanski zračni udari biti ograničeni na jasne vojne mete i neće ugrožavati civile.

(Hina) xvm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙