FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklom do Borova u čast poginulim policajcima

Autor: zkre
MOSTAR, 27. travnja 2011. (Hina) - Četvorica biciklista krenula su u srijedu iz Mostara na 410 kilometara dugo zavjetno putovanje u Borovo, u spomen na 20. obljetnicu umorstva 12 hrvatskih policijaca te u znak potpore hrvatskim generalima kojima je u Haagu izrečena nepravomoćna presuda.

"Drugoga svibnja navršava se 20 godina od mučkoga ubojstva 12 hrvatskih specijalaca u Borovu Selu, kolega i suboraca kojima smo željeli iskazati počast. Poslije toga uslijedila je presuda našim generalima Gotovini i Markaču“, rekao je novinarima jedan od biciklista Mario Marić. Marić je i sam tijekom rata bio pripadnik specijalne policije MUP-a Herceg-Bosne te sudjelovao u brojnim vojnim operacijama.

Prema njegovim riječima riječ je o zavjetnom putovanju. Uz Marića na put su krenuli i Toni Zorić, Dalibor Baletić i Damir Šilić, koji su tijekom jutra u Mostaru zapalili svijeću ispred središnjeg spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.

Biciklisti će tijekom pet dana voziti prema Sarajevu, a onda preko središnje Bosne Kreševa, Kiseljaka, Busovače, Žepča i Orašja u ponedjeljak 2. svibnja stići do Borova gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeće. Predviđeno je da mostarske bicikliste u Vukovaru dočekaju vodstvo i članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskoga rata RH.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙