FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Banjoj Luci uhićen bliski suradnik trgovca drogom Šarića

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. travnja 2011.(Hina) - Policija Republike Srpske uhitila je u utorak u Banjoj Luci Zorana Ćopića za kojega se pretpostavlja da je bliski suradnik odbjeglog trgovca drogom Darka Šarića za kojim već godinama traga srbijansko pravosuđe, izvjestili su lokalni mediji u Bosni i Hercegovini.

Prema navodima iz pravosudnih izvora u Banjoj Luci, odlukom Posebnog tužiteljstva RS-a istodobno je blokirana imovina koja je glasila na Ćopićevo ime i za koju se procjenjuje da vrijedi najmanje petnaest milijuna eura.

Također je stavljena zabrana na moguću prodaju tvornice šećera u Bijeljini čiji je nominalni vlasnik također Ćopić a za koju se pretpostavlja da je privatizirana "pranjem" novca prikupljenim na potuzakonit način.

Za Zoranom Ćopićem traga i srbijansko pravosuđe koje ga i sumnjiči da je za Šarića kupovao različite tvrtke na području BiH.

Ćopić je u lipnju prošle godine već bio privođen u Banjoj Luci a policija ga je tada saslušala zbog sumnje da je mogući sudionik priprema za atentat na srbijanskog ministra unutarnjih poslova Ivicu Dačića.

(Hina) xrmav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙