FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: prosječna kamatna stopa iznad 2 posto

Autor: scvi
ZAGREB, 26. travnja 2011. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca nije bilo znatnijih pomaka u odnosu na kraj prošloga tjedna, pri čemu je ugovoreno nešto više od 21 milijun kuna pozajmica, uz prosječnu kamatnu stopu od 2,25 posto.

Danas je prijavljeno 46,25 milijuna kuna potražnje, dok je u ponudi bilo 221,25 milijuna kuna slobodnih novčanih viškova.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 11 milijuna kuna, pri čemu je kamatna stopa smanjena s u petak zabilježenih 0,54 na 0,45 posto.

Plasirano je i 2 milijuna kuna pozajmica na rok od 2 tjedna po cijeni od 5,5 posto. Isto toliko vrijednih pozajmica odobreno je i na rok od mjesec dana, uz kamatu od 3 posto.

Uz rok vraćanja iznad 3 mjeseca, pak, plasirano je 6,25 milijuna kuna, po kamatnoj stop od 4,14 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 21,25 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa je skočila s u petak zabilježenih 0,97 na 2,25 posto.

„Prvi radni dan nakon Uskršnjih blagdana, u trgovanju na Tržištu novca nije donio bitnijih promjena u pogledu potražnje i ponude. Potražnja se neznatno smanjila u odnosu na protekli tjedan, a također je i u ponudi bilo nešto manje slobodnih kuna. Cjelokupna prijavljena potražnja nije u potpunosti namirena zbog limita kreditora prema tražiocima pozajmica“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙