FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. travnja

Autor: ipet
ZAGREB, 26. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 26. travnja.

KONJŠČINA/NOVI MAROF - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će novoizgrađeni pogon za preradu i pakiranje morske ribe, povrća i njoka tvrtke ZMH Horvat (11,30 sati, u Općini Konjščina, Bistrička cesta 4 A). Potom će predsjednica Vlade otputovati u Novi Marof gdje će otvoriti Kulturni centar "Ivan Rabuzin" (13 sati, Antuna Mihanovića 3.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) organizira okrugli stol na temu: "Mirovinska reforma u Republici Hrvatskoj". Na okruglom stolu uvodno će govoriti predsjednik HNS-a Radimir Čačić i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja (10 sati, Hotel International, dvorana Adriatic II, Miramarska 24).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod održat će konferenciju za novinare na temu: "Malverzacija, diskriminacija, ucjena...(Zapošljavanje u osnovnim školama nakon potpisivanja novog Kolektivnog ugovora)". Na konferenciji će, među ostalima, govoriti predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić (11 sati, sjedište sindikata Preporod, Petrinjska 59 a).

ŠIBENIK - Otvorenje osmog međunarodnog stručnoga savjetovanja "Humanitarno razminiranje 2011." što ga u Šibeniku od 26. do 28. travnja organiziraju Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Ovogodišnje stručno savjetovanje tematski se odnosi na znanja, vještine i sigurnost potrebne u humanitarnom razminiranju. Očekuje se 170 sudionika iz 37 zemalja koji će tijekom trodnevnoga rada osim brojnih izlaganja imati priliku vidjeti i pokaznu vježbu, na kojoj će i prvi put biti prikazan postupak zbrinjavanja pirotehničara nakon minskog incidenta. U okviru savjetovanja održat će se i radionica Međunarodnog naprednog programa robotike (10 sati, Hotel Ivan, Turističko naselje Solaris).

SPLIT - "Marulićevi dani", festival hrvatske drame i autorskog kazališta koji se, u organizaciji splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), po dvadeset i prvi put održava u Splitu počet će na sceni HNK Split. Nakon svečanog otvorenja bit će uručene Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2010. godinu Ministarstva kulture, da bi potom kao prva u natjecateljskom dijelu programa bila izvedena predstava Zagrebačkog kazališta mladih "Ovo bi mogla biti moja ulica", autorski projekt Jelene Kovačić i Anice Tomić. U sklopu festivala, koji će trajati do 3. svibnja, bit će izvedeno osam predstava koje će se natjecati za festivalske nagrade (20 sati, HNK Split).

ZAGREB - Dan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će ove godine biti posebno i svečano obilježen zbog akademskoj zajednici važnih jubileja - 55. obljetnice studija Prehrambene tehnologije i studija Biotehnologije, 25. obljetnice studija Nutricionizam te 30. obljetnice samostalnoga rada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U povodu obilježavanja dana i jubileja održat će se svečana sjednica toga fakulteta te dodijeliti priznanja i nagrade djelatnicima i studentima, kao i priznanja institucijama i tvrtkama iz Hrvatske i inozemstva (11 sati, velika predavaonica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Pierottijeva 6).

Zvjezdicom (*) su označeni događaji za koji su pozivi stigli nakon prvog emitiranja najave događaja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙