FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U svibnju počinju akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke"

Autor: tper
ZAGREB, 21. travnja 2011. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) sredinom svibnja kreće s akcijom "Kupujmo hrvatsko" kojoj se lani pridružila i zajednička akcija Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore (HOK) "Vrijedne ruke".

Akcije će se održavati od svibnja do rujna u 21 hrvatskom gradu, počinju 14. svibnja u Čakovcu, a završavaju 17. rujna u Zagrebu, navode iz HGK.

Putem akcije "Kupujmo hrvatsko" HGK promovira kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima, ističu u HGK.

Znak "Hrvatska kvaliteta" do sada je dobilo 235 proizvoda, a znak "Izvorno hrvatsko" ima 116 proizvoda.

Akcija "Vrijedne ruke" promovira ljude koji svojim umijećem i znanjem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima.

Iz HGK pozivaju građane da se odazovu akciji jer je kupovati domaće proizvode posebice važno u vrijeme globalne gospodarske krize kada se odabirom tih proizvoda štite radna mjesta te razvija domaće gospodarstvo.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙