FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor ne bi zajedno s Milanovićem lobirala za ulazak u EU

Autor: mtau
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor kazala je danas u Zagrebu kako ne bi zajedno sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem išla lobirati za ulazak Hrvatske u Europsku uniju jer uopće ne zna što šef oporbe o tome misli, budući da na zadnjem proširenom sastanku Nacionalnog odbora jedini on nije govorio.

Na novinarsko pitanje postavljeno na konferenciji sazvanoj povodom zatvaranja još dvaju poglavlja pristupnih pregovora s EU-om, može li se zamisliti kako zajednički s Milanovićem lobira za hrvatski ulazak u Uniju, kazala je da njegovo stajalište o tome mogu li nešto učiniti zajedno ne zna jer nije imala prigodu čuti.

"Svi koji su smatrali da nešto treba reći o zajedničkom poslu na završetku pregovora to su rekli na sjednici Nacionalnog odbora, dakle praktički su svi govorili, a kao što znate gospodin Milanović nije pa ne bi bilo dobro da ja špekuliram što on o tome misli a što ne misli", kazala je Kosor.

Proširena sjednica Nacionalnog odbora za praćenje hrvatskih pregovora s EU-om održana je 8. travnja i na njoj su, između ostalih, sudjelovali predsjednik Ivo Josipović, premijerka Kosor, predsjednik Sabora Luka Bebić, čelnici političkih stranaka zastupljenih u Nacionalnom odboru Milanović, Radimir Čačić (HNS), Josip Friščić (HSS), koji je i inače član Odbora, te Ivan Jakovčić (IDS) i Milorad Pupovac (SDSS), kao i nekoliko ministara u vladi i glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

Iako je predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić nakon tog sastanka izjavila da je potvrđen konsenzus oko pristupanja EU-a, premijerka Kosor nije bila sklona to potvrditi.

Milanović samu sjednicu nije komentirao, a odmah nakon nje pojavili su se napisi da jedini on na sjednici nije uopće govorio.

(Hina) xmaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙