FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: presica o akciji u kojoj je zaplijenjeno 105 kg kokaina

Autor: ista
ZAGREB, 18. travnja 2011. (Hina) - Policija će danas na konferenciji za novinare javnosti predstaviti rezultate kriminalističkog istraživanja organizirane kriminalne skupine i operativne akcije vezane uz zapljenu 105 kilograma kokaina, pri čemu je hrvatska policija intenzivno surađivala s američkim, njemačkim, austrijskim i slovenskim kolegama.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RH, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Uprave za granicu MUP-a, u koordinaciji s USKOK-om, od početka veljače 2011. provodili su kriminalističko istraživanje nad organiziranom kriminalnom skupinom koju su sačinjavale osobe s područja grada Zagreba i okolice Požege. Tu kriminalnu skupinu organizirao je hrvatsko-kanadski državljanin s boravištem u Torontu u Kanadi, kaže se u priopćenju MUP-a u kojem se konferencija za novinare u Ravnateljstvu policije (Ilica 335) najavljuje za 13 sati.

Tijekom kriminalističkog istraživanja hrvatska policija ostvarila je intenzivnu međunarodnu policijsku suradnju s Američkom agencijom za droge (DEA) - Uredom u Beču, Saveznim kriminalističkim uredom u Njemačkoj (BKA), Saveznim kriminalističkim uredom u Austriji (BKA) i Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Slovenije te su otvorene paralelne istrage u Dominikanskoj Republici, Njemačkoj, Austriji i Sloveniji.

Na konferenciji za medije uz glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića sudjelovat će i potpredsjednik njemačkog Saveznog kriminalističkog ureda prof. dr. Jurgen Strock; v.d. ravnatelja glavne direkcije za javnu sigurnost austrijskog ministarstva unutarnjih poslova i direktor Saveznog kriminalističkog ureda Republike Austrije Franz Lang; direktor Uprave kriminalističke policije Republike Slovenije Jure Ferme, te ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙