FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zasađeno stablo za hrvatske branitelje i generale

Autor: jnah
ZAGREB/LEKENIK, 16. travnja 2011. (Hina) - U SOS Dječjem selu u Lekeniku danas je zasađeno stablo za hrvatske branitelje i generale u okviru humanitarno-ekološke akcije "Misli zeleno" koja se održala u povodu Dana Planeta Zemlja i Međunarodne godine šuma.

Stablo je zajedno s djecom zasadila predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora Marijana Petir kazavši da je to stablo za sve one koji su branili i obranili Hrvatsku i osigurali nam budućnost. Istaknula je kako je Domovinski rat bio obrambeni, a oslobodilačka akcija Oluja "čista kao suza".

"Možda i jesmo mala zemlja u očima velikih, ali upravo na inicijativu Hrvatske, Ujedinjeni narodi su ovu godinu proglasili Međunarodnom godinom šuma", kazala je uz ostalo Petir.

U akciji su sudjelovali i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Ivica Perović te načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci.

Kupnjom stabala akciji su se odazvali i Hrvatski sabor, veleposlanstva Kanade, Malezije, Albanije i Indije te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Erste banka, čiji su predstavnici sudjelovali u sadnji.

Glavni sponzor Hrvatske šume d.o.o. donirale su svih 100 sadnica, izvijestio je saborski Odbor za zaštitu okoliša.

(Hina) xpp ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙