FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković najavio skup o Dunavskoj strategiji u Vukovaru

Autor: dpos
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u petak direktora Instituta za srednju Europu i Podunavlje Erharda Buseka i tom prigodom najavio državanje Konferencije o Dunavskoj strategiji u Vukovaru 29. travnja, priopćio je MVPEI.

Državni tajnik Plenković u svojstvu Nacionalnog koordinatora za Dunavsku strategiju istaknuo je važnost koju Republika Hrvatska pridaje Dunavskoj strategiji koju je Vijeće Europske unije usvojilo 13. travnja 2011 godine.

Istaknuo je prioritete suradnje Republike Hrvatske u Podunavlju u područjima prometa, turizma, kulture, gospodarstva i drugih, sadržane u Akcijskom planu. Najavio je i održavanje Konferencije o Dunavskoj strategiji u Vukovaru 29. travnja 2011 godine, navodi se u priopćenju.

Erhard Busek je iznio svoju viziju razvoja Podunavlja u nadolazećem razdoblju, s obzirom na Dunavsku strategiju te naglasio mogućnosti razvoja plovidbe rijekom Dunav i veliki potencijal prometa i znanstvene suradnje na području Podunavlja, čime se posebice bavi Institut za srednju Europu i Podunavlje iz Beča.

(Hina) xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙