FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Karlovačke županije, priznanje japanskom veleposlaniku, HS-produktu itd

Autor: vhor
KARLOVAC, 13. travnja 2011. (Hina) - Na današnjoj svečanoj sjednici karlovačke Županijske skupštine u povodu Dana te županije godišnje priznanje dobio je veleposlanik Japana u Hrvatskoj Yoshio Tamura u znak zahvalnosti za mnoge donacije koje je japanska vlada darovala toj županiji, a svećana sjednica počela je minutom šutnje za poginule branitelje i žrtve potresa u Japanu.

Nagradu za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta dobila je tvrtka HS-produkt, koju je umjesto najavljenog direktora Željka Pavline, koji je bio na istažnom ročištu zbog afere Daimler, preuzeo direktor proizvodnje Zlatko Sentiger.

Nagrade su dobili i humanitarna djelatnica i promicateljica etnobaštine Božena Regvart Muić, ravnatelj karlovačke Opće bolnice dr. Nedjeljko Strikić za unaprjeđenje zdravstva i Kamp Slapić za unaprjeđenje turizma.

Javno priznanje za životno djelo dobio je posmrtno Zdravko Švegar, športski novinar i publicist iz Karlovca.

Na svečanoj sjednici bili su ministri Branko Bačić i Damir Bajs te mnogobrojni uzvanici iz javnog života Hrvatske i predstavnici slovenske općine Metlike i Sansko-unskog kantona u BiH.

Izaslanik premijerke Jadranke Kosor i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, govoreći o razvoju i zaštiti okoliša u Karlovačkoj županiji, podupro je prijedlog gradnje centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori. Karlovačka županija primjer je teritorijalnog ustroja koji je 18 godina pridonio bitnom unaprjeđenju komunalnog uređenja, gradnji poslovnih zona i ravnomjernijem razvoju svojeg područja, rekao je.

Bačić je rekao kako ga "čudi kad se olako licitira" s ukidanjem stotinjak ili dvjestotinjak gradova i općina ili s tim da je dovoljno da ostanu dvije-tri ili dvanaest županija. Takve je izjave nazvao improvizacijom, a Hrvatska je, dodao je, "umorna od improvizacija".

Ministar turizma Damir Bajs rekao je da je lani turizam u Karlovačkoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ostvario dobre rezultate te da je vlada za razvoj turistički nerazvijenih dijelova plasirala 20 milijuna kuna.

Za Olimpijski centar Bjelolasicu, koji je izgorio u požaru, rekao je da se neće "samo vratiti u funkciju, nego i bitno unaprijediti jer Ministarstvo turizma već godinu dana radi nove projekte kako bi se iz strukturnih fondova mogla privući znatna financijska sredstva".

Japanski veleposlanik Yoshio Tamura zahvalio je na potpori i iskazanom prijateljstvu hrvatskog naroda, dodajući kako nas tragedija uči koliko je važan duh zajedništva i solidarnosti i pružanje pomoći onima kojima je ona potrebna. Pritom je podsjetio da je Karlovačka županija počela primati pomoć naroda Japana 1998., najprije za razminiranje, a u posljednje dvije godine za nabavu vozila hitne medicinske pomoći i druge opreme za Vojnić, Saborsko i Plaški.

Renata Brunskole, članica slovenskog parlamenta i županica susjedne općine Metlike, čestitala je svima Dan županije i najavila punu potpore Slovenije Hrvatskoj na njezinu putu kad je riječ o ulasku u Europsku uniju te nastavak zajedničkih prekograničnih projekata uz financiranje kohezijskih fondova EU-a.

Župan Ivan Vučić najavio je među ostalim da će se centar za gospodarenje otpadom, unatoč prijeporima, graditi na Babinoj gori jer je nužno da se "što prije zatvori i sanira odlagalište Ilovac i mnoga divlja odlagališta".

(Hina) xvhor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙