FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješće HAK-a o stanju na cestama

Autor: brad
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Zbog olujnog vjetra dionica autoceste A 1, Sveti Rok-Posedarje, zatvorena je za sve skupine vozila, priopćio je u srijedu iza jedan sat Informativni centar Hrvatskog autokluba.

Za osobna vozila obilazak je, kako se dodaje, cestom Posedarje-Maslenica-Zaton Obrovački (D54), a za ostale cestom Islam Latinski-Smilčić-Donji Karin-Obrovac-Gračac.

Dionicom Jadranske magistrale (D8), Bakar-Senj, zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle, kamp prikolice, dostavna i kombi vozila, te vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Paškim i Krčkim mostom zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila).

U izvješću se navodi i da do 6 sati ujutro zbog redovnog održavanja tunela Učka promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila po 15 min sa svake strane tunela.

Na autocesti A1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad, dok se na autocesti A 4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, zbog radova, vozi jednim trakom.

Zbog obnove nadvožnjaka Klara, na zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvora Buzin do čvora Lučko, promet teče sjevernim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h, navodi HAK. Od 27. do 28. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Za sav promet zatvorena je državna cesta između Grabovca i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

U izvješću Informativnog centra HAK-a se dodaje kako mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, dok slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru.

(Hina) xpp/xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙