FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 11. travnja

Autor: agrb
ZAGREB, 10. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 11. travnja.

CAVTAT - Ministar obrane Davor Božinović otvorit će "Sedmi svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj prijetnji i terorizmu", koji se do 15. travnja održava u Cavtatu. Očekuje se dvjestotinjak sudionika, visoko rangiranih znanstvenika i stručnjaka iz područja medicine, toksikologije, biokemijskih znanosti, fizike i biotehnoloških znanosti te vojnika, policajaca i djelatnika obavještajnih službi iz više od 40 država svijeta. Posebna pozornost dat će se definiranju namjenske industrije u području NRKB obrane, suradnji međunarodnih organizacija u provođenju politike neširenja oružja za masovno uništenje i borbe protiv terorizma, definiranju procedura u slučaju NRKB ugroze te novim oblicima kemijskih i bioloških ugroza (9 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - Savjetodavna rasprava u povodu prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor (10,30 sati, raspravna dvorana Ustavnog suda, Varšavska 3).

ZAGREB/RIJEKA - Sindikat strojovođa Hrvatske održat će konferenciju za novinare na kojoj će se iznijeti dosad prešućeni podatci o nedavnoj nesreći teretnog vlaka kod tunela Kupjak, u kojoj je poginuo strojovođa, te ukazati na odgovornost sustava i pojedinaca u njemu, kako za ovu nesreću tako i za niz drugih propusta koji mogu dovesti do takvih i težih posljedica (12 sati, Sindikat strojovođa Hrvatske, Krešimirova ulica 9).

ZAGREB - Predstavljanje dvojezičnog udžbenika "Farmakoterapija u gerijatriji / Geriatric Pharmacotherapy" kojeg je uredio Zijad Duraković, član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti sa suradnicima. Uz recenzente o knjizi će govoriti čelni ljudi HAZU-a, predstavnici četiriju hrvatskih medicinskih fakulteta i fakulteta medicine u Mostaru (18 sati, Knjižnica HAZU, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Ministarstva kulture objavit će se imena dobitnika Nagrade za dramsko djelo "Marin Držić" za 2010. godinu. Odluku o dobitnicima donijelo je stručno povjerenstvo u kojemu su bili Boris B. Hrovat, Branka Cvitković i Nino Škrabe (11 sati, velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2).

ILOK - Svečano će se otvoriti tradicionalni godišnji susret hrvatskih kazališta lutaka, 16. vukovarsko lutkarsko proljeće, u okviru kojega će u 21 mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji nastupiti 16 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Mađarske sa skoro stotinu predstava (13 sati, Slovački dom).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙