FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seul: zatvorene škole zbog straha od radioaktivne kiše

Autor: mtro
SEUL, 7. travnja 2011. (Hina/AFP) - Velik broj škola zatvoren je u četvrtak u Južnoj Koreji zbog straha roditelja od kiša koje bi mogle sadržavati radioaktivne čestice iz japanske nuklearne centrale Fukushime, rekli su dužnsonici.

Više od 130 osnovnih škola i vrtića u pokrajini Gyeonggi oko Seula zatvoreno je prema odluci pokrajinskog ureda za obrazovanje. Radi se o preventivnoj mjeri zbog sigurnosti učenika, rekao je glasnogovornik ureda.

U pokrajini Sjevernom Chungcheongu otkazane su aktivnosti koje se odvijaju na otvorenom prostoru, poput nogometa.

U Južnoj Koreji raste zabrinutost nakon što je u ponedjeljak meteorološka agencija najavila da bi jugoistočni vjetar iznad zemlje mogao donijeti radioaktivne elemente iz Fukushime.

Razina radioaktivnih čestica u kišnici preniska je da bi ugrozila zdravlje, objavila je vlada i zamolila roditelje da ne podliježu panici.

Ipak, stanovištvo je putem televizije pozvano da se zaštiti od moguće radioaktivnosti kabanicama, čizmama i kišobranima, izvijestila je agencija Yonhap.

Dužnosnik ministarstva zdravstva preporučio je pokrivanje vrtova plastičnim pokrovima i zadržavanje stoke u zatvorenom dok pada kiša.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙