FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić razgovarao s predsjednikom EPP-a Martensom

Autor: svuk
BRUXELLES, 6. travnja 2011.(Hina) - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić sastao se u srijedu u Bruxellesu s predsjednikom Europske pučke stranke Wilfriedom Martensom i razgovorao o završetku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Kardinal Bozanić boravi do petka u Bruxellesu, gdje sudjeluje kao potredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) na plenarnom zasjedanju Komisije biskupskih konferencija EU-a (COMECE).

"Predsjednik Martens izrazio je najdublju osobnu podršku, kao i podršku cijele političke obitelji EPP-a, Vladi Republike Hrvatske i njezinoj predsjednici Jadranki Kosor u okončavanju pristupnih pregovora s EU do konca lipnja ove godine. Predsjednik Martens je također naglasio da Hrvatska ima ključnu ulogu u regiji i da će skori pristup Hrvatske u EU odaslati jaku poruku ostalim zemljama regije", kaže se u priopćenju koje je EPP objavio u srijedu navečer. Martens je također izjavio da će EPP i nadalje činiti sve kako bi osigurao završetak pregovora u željenom roku.

U priopćenju se kaže da je kardinal Bozanić "zahvalio predsjedniku Martensu na vjernoj podršci Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Istodobno je upoznao predsjednika Martensa s pohodom Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, koji će se održati u Zagrebu 4. i 5. lipnja, te istaknuo važnost Papina pohoda za Crkvu u Hrvatskoj, kao i nastojanja Republike Hrvatske da uđe u puno zajedništvo europskih država".

EPP je najveća i najutjecajnija europska politička stranka desnog centra koja u svojem članstvu ima 75 stranaka članica iz 39 zemalja, predsjednika Europske komisije, predsjednika Europskog vijeća i predsjednika Europskog parlamenta, 15 predsjednika država i vlada iz EU i 6 izvan EU, 13 članova Europske komisije i najveći klub zastupnika u Europskom parlamentu.

(Hina) xsv ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙