FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Revija amaterskog filma od 17. do 23. travnja

Autor: ista
ZAGREB, 6. travnja 2011. (Hina) - Revija amaterskog filma - RAF, najveća smotra neprofesijskoga, studentskoga i amaterskoga filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj i regiji ove se godine održava jubilarni deseti put, od 17. do 23. travnja u zagrebačkom Teatru ITD, priopćili su danas organizatori.

U ITD-u će, za sedam dana RAF-a, u okviru glavnog programa biti prikazano gotovo 200 filmova podijeljenih u četiri katergorije - RAF kratkiši, srednji metar, dugi metar i Kids&Teens.

Ono što gledatelje očekuje u okviru glavnog programa bit će objavljeno uskoro, kažu organizatori, dodajući kako popratni program obiluje "filmskim poslasticama".

U već tradicionalnom programu bit će, među ostalim, prikazan igrani film "Etida" Luke Hrgovića, studijski rad "Dokumentarni film" Igora Bezinovića, dokumentarci "Kelti" i "Bojan" Đure Gavrana te film "Tjeskoba" Damira Čučića.

Autorski par Ivan Ramljak i Marko Škobalj napravili su eksperimentalni film "In Utero" koji je umalo ušao na respektabilni roterdamski Filmski festival.

Program studentskih filmova Larsa von Triera, Jirija Menzla, Andreja Wayde i Thomasa Vinterberga jedna od dviju filmskih poslastica. Druga je program prvih snimaka, kadrova i filmova snimljenih na području bivše Jugoslavije.

S obzirom na to da je ovogodišnja Revija slavljenička, organizatori su odlučili napraviti presjek autora i filmova koji su obilježili dosadašnjih devet godina RAF-a. Gledatelje će počastiti projekcijama barem dijela uspješnica: "Zlatne čaklje" i "Stranke dobrih ljudi iz Kutine".

U RAF Specijalu, bit će prikazan i konceptualni dokumentarac o Mici Trofrtaljki - Mica i druge priče, autora Milana Nikodijevića.

(Hina) pp/xkt ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙