FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Španjolska na Copa Americi?

Autor: rsal
BUENOS AIRES, 6. travnja 2011. (Hina/AFP) - Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) uputila je službeni poziv svjetskim prvacima Španjolcima za nastup na Južnoameričkom prvenstvu Copa America, koje će se od 1. do 24. srpnja održati u Argentini.

Copa America je jedino kontinentalno nogometno prvenstvo na kojem s pozivnicom nastupaju i reprezentacije s drugih kontinenata, a za ovogodišnje je izdanje CONMEBOL prvotno pozvao Japan, koji je naknadno odustao zbog katastrofalnog potresa u njihovoj zemlji.

"Do 29. travnja moramo znati koja će reprezentacija zamijeniti Japan, a naša najveća želja je Španjolska. Ukoliko svjetski prvaci ne prihvate poziv, uskočit će Kostarika ili Kanada", kazao je predstavnik CONMEBOL Nestor Benitez.

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar kazao je kako će se o pozivu za Copa America izjasniti na Izvršnom odboru, a ako Španjolci prihvate poziv, bit će to njihovo prvo sudjelovanje. Kostarika je već prihvatila nastup, a i Kanađani su načelno pristali.

Na Copa Americi će nastupiti 12 zemalja, a osim domaćina Argentine, tu su branitelj naslova Brazil, Bolivija, Čile, Kolumbija, Ekvadora, Paragvaj, Peru, Urugvaj, Venezuela, te Meksiko, koji je također dobio pozivnicu.

Uz Europsko prvenstvo, Copa America je zasigurno najtraktivnije kontinentalno natjecanje koje traje od 1916. godine, a zanimljivo je da su najviše - po 14 naslova - osvojili Urugvaj i Argentina, dok je Brazil skupio osam trofeja.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙