FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Lakersi se porazom oprostili od "jedinice"

Autor: rsal
NEW YORK, 6. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Poraz LA Lakersa kod kuće od Utaha, te gostujuća pobjeda San Antonio Spursa kod Atlante vjerojatno su riješili pitanje prvaka Zapadne konferencije NBA lige.

Lakerse je drugi uzastopni poraz koštao šanse da kroz doigravanje imaju prednost domaćeg terena, a za to mogu kriviti svoju lošu i neefikasnu igru protiv Utaha, te mladog "rookiea" Jazzera Gordon Haywarda (22) koji je pogodio odlučujuće slobodno bacanje šest sekundi prije kraja za 86:85. Kobe Bryant (20) nije pogodio zadnji napad, a Utah je pobjedom prekinula niz od čak osam poraza.

Lakersi su tako ostali na omjeru 55:22, a San Antonio Spursi vode s 59:19 nakon gostujućeg trijumfa u Atlanti (97:90). Sve je kod Spursa funkcioniralo besprijekorno, Tony Parker (26), Manu Ginobili (18) i Tim Duncan (17) nisu dopustili ni najmanju šansu Atlantu, koja je, unatoč porazu, osigurala peto mjesto na Istoku.

Borba za prvo mjesto Istoka također je gotovo odlučena jer su Chicago Bullsi slavili kod kuće s 97:94 nad Phoenixom, te sada vode s 57:20 pet utakmica prije kraja. Boston Celticsi su slavili doma protiv Philadelphia 76ersa (99:82), te se s omjerom 54:23 izjednačili s Miami Heatom u borbi za drugo mejsto. Ako Boston i Miami budu nakraju poravnati, Celticsi će biti drugi jer su dobili sva tri dosadašnja međusobna susreta s Miamiem.

Orlando Magic je trijumfom nad Milwaukeem osigurao četvrtu poziciju na Istoku, a Portland Trail Blazersi su, unatoč porazu od Golden Statea, ušli u doigravanje na Zapadu, jer je Houston pizgubio od Sacramenta.

Na Istoku je ostalo samo jedno slobodno mjesto za playoff, koje će najvjerojatnije uzeti Indiana (35:43) jer ima veliku prednost ispred Charlottea (32:45). Na Zapadu se New Orleans (44:43), Memphis (44:34) i Houston (41:37) bore za još dva mjesta.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙