FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

KARLOVAC - Karlovčani su jučer na izborima za mjesnu samoupravu izabrali sa 112 kandidacijskih lista svoje predstavnike za 37 vijeća - i to u 12 gradskih četvrti i u 25 mjesnih odbora, kazala je sinoć predsjednica karlovačkog Gradskog izbornog povjerenstva Marina Golubić. Izborima se od ukupno 55.604 birača odazvalo njih 15.599 ili 28 posto, a važećih je listića bilo 13.124. Prema riječima Marine Golubić, prema prvim neslužbenim rezultatima uglavnom je u svim mjesnim odborima pobijedio HDZ samostalno ili s partnerima HSS i HSP, kao i u gradskim četvrtima izvan centra grada. U pet najvećih karlovačkih gradskih četvrti - na Baniji, Dubovcu, Grabriku, Novom centru i Zvijezdi, od ukupno 11 mandata u svakom vijeću, HDZ je s partnerima osvojio po četiri ili tri mandata u svakom vijeću. Koalicija SDP-HNS pobijedila je i u Zvijezdi i Grabriku osvojivši po šest mandata, te je jedino u tim četvrtima centra grada izvjesno da će SDP-HNS moći samostalno preuzeti vlast, dok će u drugim karlovačkim gradskim četvrtima uslijediti postizborno koaliranje. Ostale mandate u svim vijećima osvojili su uglavnom s po jednim ili dva mjesta HSU, HSP dr. Ante Starčević, HSLS, Hrvatski laburisti ili nezavisne liste, doznaje se u karlovačkom Gradskom izbornom povjerenstvu.

KLENOVNIK - Na jučerašnjim prijevremeni izborima u Klenovniku najviše viječnićkih mjesta u Općinskom vijeću dobila je Nezavisna općinska lista osvojivši četiri mandata (28,55 posto glasova), a slijedi ju HNS - Liberalni demokrati s tri vijećnika u Općinskome vijeću (28,08 posto), doznaje se sinoć u Županijskom izbornom povjerenstvu Varaždinske županije. SDP je dobio dva mjesta u Općinskome vijeću osvojivši 16,7 posto glasova, a HDZ je s 13,86 posto osvojenih glasova dobio jednog vijećnika. HSS je također dobio jednog vijećnika u Općinskome vijeću Klenovnika, osvojivši 12,8 posto glasova.

SABORSKO- Prijevremeni izbori održani su sinoć i za Općinsko vijeće Saborsko. Prema prvim neslužbenim rezultatima Općinsko vijeće Saborskog u novom će sazivu činiti tri predstavnika koalicije HSS-HDZ, dva s liste Nacionalni demokrati, dva iz SDSS-a, jedan iz HSU-a te jedan s liste SDP-a, kazao je večeras za Hinu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Saborskog, Slavko Šušnjić. Prema njegovim riječima kroz izborni postupak u vijeće su izabrana najmanje tri predstavnika srpske nacionalne manjine, koliko je potrebno da bi se zadovoljila statutarna odluka o minimalno zastupljenosti, te neće biti potrebno proširivati sastav Općinskog vijeća. Na Izbore je izašlo 397 od ukupno 893 birača što čini 44,46 posto, te nije bilo nepravilnosti u izbornom postupku, kazao je Šušnjić. Izbore je raspisao Vladin povjerenik Tomislav Špehar po odluci Vlade RH o raspuštanju Općinskog vijeće, jer nije u zakonskom roku vijeće izglasalo proračun ni odluka o privremenom financiranju.

KORČULA - Na jučerašnjim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Korčule na 10 biračkih mjesta od ukupno 5547 upisanih birača glasovalo je 49 posto. Na izborima je sudjelovalo pet kandidacijskih lista. Prema prvim neslužbenim rezultatima koalicijska lista SDP-HNS-HSU nositelja Lovre Krstulovića dobila je 6 mandata, lista HDZ-HSS nositelja Andrije Fabrisa 5 mandata, Nezavisna gradska lista Vjerana Filippija 2 mandata, lista HSP-a Marinka Pažina jedan mandat, te lista HSLS-a nisitelja Vicka Ivančevića također jedan mandat, doznaje se sinoć u Gradskom izbornom povjerenstvu. Gradsko vijeće raspušteno je odlukom Vlade RH. Naime, nakon što većina vjećnika Gradskog vijeća u prosincu prošle godine nije prihvatila prijedlog gradonačelnika Mirka Duhovića da se prirez poveća na 12 posto, nije izglasovan proračun za 2011. koji je gradonačelnik povukao s dnevnog reda. Odlukom Vlade u 3. veljači doneseno je rješenje o raspuštanju korčulanskog Gradskog vijeća, a za povjerenika je imenovan Abel Brčić.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙