FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 2. travnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Penelope Cruz prva je španjolska glumica koja je dobila svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fame. "Ovo je poseban dan koji ću uvijek pamtiti", rekla je glumica, dobitnica Oscara za sporednu ulogu u filmu Woodyja Allena "Vicky Cristina Barelona". "Kad god pogledam tu zvijezdu, vidjet ću imena svih koji su mi pomogli da ostvarim snove", rekla je obraćajući se okupljenima, među kojima su bili i njezin muž Javier Bardem i prijatelj Johnny Depp. Tridesetšestogodišnja glumica filmsku je karijeru počela filmom Bigasa Lune "Šunka, šunka" u kojemu je glumila s Bardemom. Glumila je u nekoliko Almodovarovih filmova prije nego što se uputila u Hollywood gdje je glumila u filmovima "Bijeli prah", "Nebo boje vanilije" i "Devet".

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji je domaći predsjednički zrakoplov zamijenio francuskim, kritizirao je kvarove na domaćim zrakoplovima i slabe sigurnosne standarde u zračnom prometu. "Nažalost, čak i neki naši nedavno proizvedeni zrakoplovi imaju problema...to sam iskusio na vlastitoj koži", rekao je Medvedev na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, ne navodeći pojedinosti. Izvor u Kremlju rekao je da Medvedev od prošle godine koristi francuski mlažnjak Falcon dok se ne poprave kvarovi na predsjedničkom Tupoljevu.

PARIZ - Izlazak četvrtog abuma francuske prve dame Carle Bruni Sarkozy predviđen za 2011. odgođen je za 2012. radi predsjedničkih izbora u proljeće 2012., rekao je njezin agent Bertrand de Labbey, prenosi AFP. "Izlazak albuma u jesen 2011. bio bi kompromitirajući zbog blizine predsjedničkih izbora", objasnio je agent supruge francuskog predsjednika, potvrdivši informaciju stranice Atlantico fr. Labbey je rekao da bi predviđeni izlazak albuma mogao biti protumačen kao podrška suprugu. Nakon "Quelqu'un m'a dit" (2002.), "No Promises (2007.) i "Comme si de rien n'etait" (2008.) novi album bi trebao sadržavati 12 pjesama među kojima i "Dolce Francia", talijansku adaptaciju pjesme "Douce France" Charles Treneta.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙