FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio antivladin prosvjed

Autor: tdel
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Uzvicima "Jadranka odlazi" večeras je u 21,30 sati na glavnom zagrebačkom trgu završio antivladin prosvjed na kojem se okupilo oko tisuću prosvjednika.

Prosvjed, na čijem se početku okupilo oko 200 prosvjednika tražeći ostavku Vlade i raspisivanje prijevremenih izbora, počeo je oko 18 sati na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića, a nastavljen je prosvjednom šetnjom širim centrom grada.

Nakon sat vremena prosvjedovanja na središnjem gradskom trgu prosvjednici su krenuli u običajenu šetnju gradom noseći parole "Branitelji, oslobodite Hrvatsku od lopova", "Ostavka: izbori odmah", "Dosta je otkaza radnicima", "Jaco želim da ostaneš, sorry 1. april", "Hoćemo izbore, a bandite iz pretvorbe u zatvore", te hrvatske zastave i transparente "Volim Hrvatsku, ne u EU".

U Jurišićevoj ulici prosvjednici su zastali pored zgrade Hrvatske pošte te se uputili prema sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, gdje su zviždanjem i uzvicima "Jaco odlazi" i "HDZ mafija" zatražili odlazak vladajuće stranke s vlasti.

Prošavši Zvonimirovom ulicom gdje su pred sjedištem HSS-a uzvikivali "Friščiću lopove" prosvjednici su se uputili prema sjedištu Hrvatskih autocesta gdje su zatražili ostavku ministra Božidara Kalmete.

U šetnji Branimirovom ulicom prema sjedištu Hrvatskih željeznica (HŽ) skrenuli su u Domagojevu ulicu pred stan ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka ispred kojeg su uzvikivali pogrdne parole protiv ministra i premijerke.

Nakon šetnje Savskom ulicom prosvjednici su se uputili u Varšavsku ulicu prema ulazu u podzemnu garažu, a u namjeri da uđu unutra sprječili su ih zaštitari. Prosvjednici su uzvikivali "Tomo, lopove" i "Vidimo se u četvrtak", kada je planirano otvaranje shopping centra "Cvjetni" Tome Horvatinčića.

Potporu prosvjednicima koji traže ostavku Vlade i raspisivanje prijevremenih izbora došli su dati i predstavnici nekoliko sindikata.

Novi prosvjed najavljen je za sutra u 18 sati na Cvjetnom trgu, a organizatori prosvjeda pozvali su na prosvjede u četvrtak, 7. travnja u 11 sati u Varšavskoj ulici.

Iz Policijske uprave zagrebačke večeras je priopćeno da tijekom prosvjeda nije bilo postupanja policije.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙