FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Šah: Gužva na vrhu

Autor: rsal
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - U 9. kolu Europskog prvenstva u francuskom Aix le Bainsu vodeći sekstet je taktizirao i čuvao stečene pozicije, što su iskoristili njihovi najopasniji suparnici za hvatanje priključka.

Čak sedmorica progonitelja uspjela je postići pobjede, pa je dva kola prije kraja nastala nevjerojatna gužva na vrhu. U finiš dvanaestorica igrača ulaze s podjednakim izgledima za osvajanje naslova prvaka i posve je sigurno da će doći do diobe mjesta, pa će odlučivati dopunski kriterij – bolji performans-rejting. Zanimljivo je da je među njima i najbolja svjetska šahistica Judit Polgar, koja je crnim figurama nadigrala Rumunja Constantina Lupulescua. Od hrvatskih reprezentativaca najteži posao imao je Mladen Palac, koji je nakon riskantne igre u minijaturi poražen od ruskog velemajstora Sergeja Rubljevskog. Novim pobjedama istaknuli su se Ivan Šarić, Hrvoje Stević i Zdenko Kožul, Ante Brkić nije uspio svladati Anu Muzičuk, a remizirao je i Saša Martinović s jakim Azerbejdžancem Nidjatom Mamedovim.

Važniji rezultati 9. kola:

Vitjugov-Iordachescu remi, Mamedov-Ragger remi, Potkin-Parligras remi, Nepomniači-Volokitin remi, Jakovenko-Feller remi, Nisipeanu-Wojtaszek 0:1, Garamjan-Jobava 0:1, Vallejo Pons-Korobov 1:0, Hairulin-Sutovsky 1:0, Lupulescu-J. Polgar 0:1, Ivanišević-McShane remi, Žigalko-Gabrielian 1:0, Palac-Rubljevski 0:1, I. Šarić-Rogozenko 1:0, Stević-Tell-johann 1:0, Brkić-A. Muzičuk remi, Mamedov N.-Martinović remi, Kožul-Nedilko 1:0 itd.

Dva kola prije kraja sa 7 bodova vode Vallejo Pons, Potkin, Ragger, Iordachescu, R. Mamedov, Žigalko, Parligras, Wojtaszek, Hairulin, J. Polgar, Vitjugov i Jobava, a prate ih 15 igrača sa po 6,5 bodova. Od naših reprezentativaca najbolji je Ivan Šarić sa 6 bodova, Hrvoje Stević ima 5,5, a Ante Brkić, Mladen Palac, Zdenko Kožul i Saša Martinović imaju po 5 bodova.

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙