FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje 15. godišnjice pogibije Rona Browna

Autor: vmrs
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Konferencija u čast pokojnog američkog ministra trgovine Rona Browna održat će se u Dubrovniku početkom travnja, priopćilo je u utorak američko veleposlanstvo.

Skup će se zvati "Brownov forum: Sjedinjene Države i trgovina i ulaganje u jugoistočnoj Europi", a posvećen je uspomeni na američkog ministra trgovine koji je 1996. poginuo u zrakoplovnoj nesreći ponad Dubrovnika. Konferencija će se održati 5. i 6. travnja, priopćeno je.

Brown je predvodio trgovačku misiju u jugoistočnoj Europi kojoj je svrha bila promicati demokraciju i trgovinu u regiji koja je tada upravo izlazila iz rata. "Zbog svoje vjere da će put prema održivoj demokraciji i miru u regiji biti olakšan jačanjem međunarodne trgovine i ulaganja", kaže se u priopćenju američkog veleposlanstva, "htio je osobno dovesti čelnike američkih tvrtaka na sastanak s lokalnim tvrtkama i političarima koji će voditi gospodarstva novih država".

Brownov zrakoplov pao je pri slijetanju u Dubrovnik, a osim ministra, poginule su još 34 osobe.

Komemoracija u povodu 15. godišnjice Brownove pogibije održat će se u ponedjeljak, 4. travnja u dubrovačkoj Memorijalnoj kući Rona Browna. Prije toga hrvatsko i američko izaslanstvo položit će vijence na mjestu na kojem se na brdu Sv. Ivana srušio zrakoplov.

(Hina) xvm/xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙