FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 30. ožujka

Autor: vmrs
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 30. ožujka.

JERUZALEM - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor boravit će u srijedu i četvrtak u službenom posjetu Izraelu. U srijedu će se Kosor prvo sastati s potpredsjednikom izraelske vlade i ministrom vanjskih poslova Avigdorom Libermanom. Tom će prigodom biti potpisan Dodatni protokol o izmjenama i dopunama Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izrael o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja. U 17.30 sati, Kosor će se sastati s izraelskim kolegom Benjaminom Netanyahuom, a potom i s čelnicom izraelske oporbe i predsjednicom stranke Kadime Tzipi Livni, u 18.30 sati.

PARIZ - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravi višednevnom službenom posjetu Francuskoj. U srijedu će se sastati s ministrom za parlamentarne odnose Patrickom Ollierom, predsjednikom Senata Gerardom Larcherom te s predsjednikom seantske komisije za vanjske poslove, obranu i vojne snage Josselinom de Rohanom. Očekuje se da saborsko izaslanstvo u Francuskoj s domaćinima razgovara o završetku hrvatskih pregovora s Europskom unijom, hrvatsko-francuskoj parlamentarnoj suradnji te o jačanju gospodarskih i kulturnih veza.

ANKARA - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan od srijede je u dvodnevnom službenom posjetu Velikoj Britaniji, gdje će s britanskim čelnicima razgovarati o kandidaturi svoje zemlje za članstvo u Europskoj uniji i vojnoj operaciji u Libiji.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Hillary Clinton i ministar obrane Robert Gates govorit će zastupnicima u Predstavničkom domu američkoga parlamenta o američkoj vojnoj intervenciji u Libiji.

LONDON - Bit će objavljen dobitnik nagrade Mihaila Gorbačova "Čovjek koji je promijenio svijet", a nominirani su pjevač irske rock grupe U2 Bono Vox, američki redatelj Steven Spielberg, britanski fizičar i začetnik world wide weba tim Berners-Lee, njemački filozof Juergen Habermas i nekadašnji brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva. Uoči svoga 80. rođendana Mihail Gorbačov objavio je da že utemeljiti nagradu "Čovjek koji je promijenio svijet", koja će se dodijeliti za osobi čijim je istaknutim postignućem u razvoju globalne civilizacije, kulture, društvenih znansoti i tehnologije svijet postao bolji.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙