FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 29. ožujka

Autor: kgab
ZAGREB, 28. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 29. ožujka.

LONDON - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o Libiji na kojoj će se raspravljati o aktualnoj situaciji u toj zemlji te će se razmotriti provedba rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a 1970 (2011) i 1973 (2011) vezano za Libiju. Također će se razmotriti trenutne humanitarne potrebe te identificirati načini potpore libijskom narodu u njegovim težnjama za boljom budućnošću. Na konferenciji će sudjelovati široki krug zemlja, posebice iz regije sjeverne Afrike i Bliskog istoka, a njome se međunarodna zajednica želi dodatno potaknuti za daljnje ujedinjeno i usklađeno djelovanje kao odgovor na razvoj krize u Libiji.

ZAGREB - HNS organizira okrugli stol na temu "Hrvatska vanjska politika" na kojem će, među ostalima, govoriti predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om i potpredsjednica ELDR-a Vesna Pusić i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica. (Okrugli stol počinje u 10 sati u Hotelu International, Miramarska 24)

BEOGRAD – Povjerenik Europske unije za proširenje Štefan Fuele razgovarat će sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem, potpredsjednikom vlade za europske integracije Božidarom Đelićem, ministricom pravosuđa Snežanom Malović i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem. Fuele će tijekom prijepodneva, uz predsjednika Srbije Borisa Tadića i ministra obrazovanja Žarka Obradovića, govoriti na obilježavanju 20. obljetnice Tempus programa EU. Iz Skupštine Srbije najavljen je i Fueleov susret sa predsjednicom skupštine Slavicom Đukić Dejanović te njegovo obraćanje zastupnicima u srbijanskom parlamentu.

BALI - Indonezija i Australija zajednički oganiziraju regionalnu ministarsku konferenciju na kojoj će sudjelovati ministri ili visoki vladini dužnosnici iz 41 azijsko-pacifičke zemlje.

Dežurni:

Noć: Alen Kozina

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙