FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan počeli mirovne pregovore

Autor: kgab
NEW DELHI, 28. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Indijski i pakistanski dužnosnici počeli su u ponedjeljak svoje prve mirovne pregovore nakon terorističkog napada na Mumbai 2008., ali su ti razgovori pali u sjenu nakon odluke njihovih čelnika da se sastanu tijekom utakmice dviju reprezentacija na Svjetskom kupu u kriketu.

Svrha susreta dužnosnika u New Delhiju je popraviti odnose između dviju zemalja koji su prekinuti nakon napada u Mumbaiju u kojima su pakistanski militanti ubili 166 osoba tijekom tri dana.

Razgovori bi trebali završiti u utorak, ali je pozornost već preusmjerena na polufinale Indije i Pakistana u kriketu u srijedu pošto je indijski premijer Manmohan Singh pozvao pakistanskog premijera Yusafa Razu Gilianija na utakmicu.

Ne očekuje se postizanje značajnog napretka na razgovorima u ponedjeljak. Dužnosnici bi trebali pripremiti podlogu za ministarski sastanak u srpnju kada će se na pregovaračkom stolu naći pitanja Kašmira, trgovine i terorizma.

Dvije zemlje, koje su vodile tri rata otkako su postale neovisne o Velikoj Britaniji 1947. dogovorile su se u veljači nastaviti mirovne pregovore.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙