FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija - Hrvatska 1:0 (duža verzija)

Autor: imli
TBILISI, 26. ožujka 2011. (Hina) - U današnjem dvoboju F skupine kvalifikacija za EURO 2012. u Tbilisiju su nogometaši Gruzije svladali Hrvatsku sa 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Levan Kobiašvili u 90. minuti.

Nogometaši Hrvatske odigrali su najslabiju utakmicu još od katastrofalnog poraza protiv Engleske 1-5 na Wembleyju u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Iako je Hrvatska imala dominaciju u posjedu lopte, samo smo dva puta ozbiljnije zaprijetili, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu. Tijekom cijelog susreta "vatreni" su bili bezopasni na krilnim pozicijama. Strinić i Kalinić, koji su bili uvjerljivo najlošiji pojedinci, odigrali su cijelu utakmicu, a nakon što je Rakitić zamijenjen u 61. minuti, više nije bilo nikakve povezanosti u veznom redu.

Jedina ozbiljna prijetnja gruzijskom golu u prvom dijelu stigla je tek u 28. minuti, kada Petrić sa 20-tak metara dobro pucao, ali Revišvili to lakoćom brani.

Druga hrvatska šansa zabilježena je u 48. minuti, kada je Kranjčar iskosa sa vrha 16-erca oštro pucao u donji desni kut, ali gruzijski vratar uspio je sačuvati mrežu.

U 76. minuti nakon prekida volej Khizanišvilija prohujao je iznad naše vratnice, a u 90. minuti nakon zbunjenosti u našoj obrani iz jedinog gruzijskog udarca u okvir Levan Kobiašvili je zabio za pobjedu.

Nakon toga su hrvatski igrači dugim loptama u protivnički 16-erac pokušali iznuditi izjednačenje, ali bez rezultata.

Tako je Gruzija, koja je na početku kvalifikacija iznenadila u gostima Grke odigravši 1-1, a potom na domaćem terenu remizirala sa Izraelom 0-0, sada načinila i najveće iznenađenje pobijedivši osmu reprezentaciju svijeta.

Hrvatska je doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za EP 2012., ali je ostala na prvom mjestu skupine sa 10 bodova, Gruzija ima 9, Grčka ima 8, a Izrael 4 boda. Večeras u našoj skupini još igraju Izrael - Latvija, te Malta - Grčka.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra opet protiv Gruzije, ali kod kuće 4. lipnja, u rujnu dočekujemo Izrael, a idemo u goste Malti.

No, za tri dana "vatreni" na Stade de Franceu igraju prijateljsku utakmicu protiv bivših svjetskih prvaka Francuza.

GRUZIJA: Nukri Revišvili, Laša Salukvadze, Akaki Khubutia, Kaka Kaladze, Aleksandr Amisulašvili, Zurab Kizanišvili, Jaba Kankava, Murtaz Daušvili (Gogita Gogua, 73), Levan Kobiašvili, Aleksandr Iašvili (Otar Martsvaladze, 62), Vladimir Dvališvili (David Siradze, 46).

HRVATSKA: Vedran Runje, Ivan Strinić, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Tomislav Dujmović, Ivan Rakitić (Ivan Perišić, 61), Luka Modrić, Niko Kranjčar (Nikica Jelavić, 70), Nikola Kalinić, Mladen Petrić (Danijel Pranjić, 84).

STRIJELCI: 1-0 Levan Kobiašvili (90).

SUDAC: Paolo Tagliavento (Italija)

STADION: Nacionalni stadion Boris Paichadze

GLEDATELJA: 65.000

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙