FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvorica Talijana optužena za gospodarski kriminal

Autor: dsil
RIJEKA, 24. ožujka 2011. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci optužilo je trojicu talijanskih državljana zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti te jednog talijanskog državljanina zbog pomaganja u tom kaznenom djelu, čime su učinili štetu riječkoj tvrtki "I.I" od oko 21 milijun kuna.

Pred Županijskim sudom u Rijeci optužnice su podignute protiv talijanskih državljana E. M. (1961.), M. G. (1957.), L. G. (1959.) zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv i T. T. (1959.) zbog pomaganja u tome kaznenom djelu, priopćeno je danas na ineternetskim stranicama Državnog odvjetništva RH (DORH).

Trojicu okrivljenika se tereti da su od siječnja 2002. do rujna 2006., kao predsjednici uprave, direktori ili većinski vlasnici tvrtki u Hrvatskoj, a ujedno sva četvorica okrivljenika kao osnivači i članovi uprava talijanskih tvrtki - s ciljem da iz tvrtke "I. I." izvuku što više novca u korist talijanskih tvrtki - izdali više računa kojima talijanske tvrtke od tvrtke "I. I." potražuju ukupan iznos u protuvrijednosti 21.993.949,77 kuna na ime navodno pruženih usluga vezano za buduću izgradnju nekretnina u Rijeci.

Nakon toga je okrivljeni E. M., uz suglasnost okrivljenog M. G., izdao i potpisao više naloga za doznake u inozemstvo, temeljem kojih je navedena hrvatska tvrtka neosnovano platila tvrtkama u Italiji ukupan novčani iznos od 21.301.644,91 kunu za koji je oštećena tvrtka "I. I." Rijeka.

Okrivljenog T. T. tereti se da je pomagao u zlouporabi položaja i ovlasti, navodi DORH.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙