FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. ožujka

Autor: tmar
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 24. ožujka.

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja Hrvatska.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo zaposlenih u Večernjem listu koji su u štrajku (9,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Otvaranje nove obdukcijske dvorane Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu kojoj će nazočiti predsjednik Republike Ivo Josipović, a predviđeno je i predsjednikovo obraćanje (12 sati, Šalata 11).

ZAGREB - U Hrvatskom saboru održat će se konferencija za novinare u povodu gostovanja predsjednika Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) dr. Rajendra Pachaurija. Govorit će predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir, ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda Ivan Čačić i predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Sandra Vlašić (10 sati, Trg Sv. Marka 6).

(*) ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs nazočiti će stručnom skupu „Prevencija nasilja u mladenačkim vezama“ (11 sati, hotel Laguna, Kranjčevićeva 29). „Prevencija nasilja u mladenačkim vezama“ je preventivni program koji se provodi putem interaktivnih radionica u trećim razredima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Svrha provođenja preventivnog programa je suzbijanje nasilnog ponašanja u mladenačkim vezama s konačnim ciljem smanjivanja nasilja u obitelji. Kurikulum radionica je razvijen uz izravni angažman 56 stručnih suradnika iz gimnazija i stručnih škola iz čitave Hrvatske. Istodobno s izradom radionica napravljen je nastavni plan izbornog predmeta o nasilju u bliskim odnosima na 6 sveučilišnih studija kojeg su prihvatila nadležna akademska tijela.

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TiH) i Izdavačka kuća VBZ organiziraju konferenciju za novinare u povodu završetka natječaja za kratku priču o korupciji, za koju je raspisan natječaj u listopadu 2010 (13 sati, Ilica 35).

ZAGREB - Zbor novinara HND-a za okoliš organizira tribinu "Strah od zračenja i nuklearna energija: Jesmo li sigurni" u povodu nuklearne katastrofe u Japanu (12 sati, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatska biskupska konferencija predstavit će na konferenciji za novinare novu zgradu HBK, a govorit će, među ostalim, predsjednik HBK mons. Marin Srakić te potpredsjednik kardinal Josip Bozanić (11 sati, Ksaverska 12).

ZAGREB - Grupacija nakladnika dječje knjige HGK predstavit će na konferenciji za novinare svoj program na Sajmu dječje knjige u Bologni. Govorit će predsjednik Grupacije Kašmir Huseinović te autori Sanja Pilić, Ana Kadić i drugi (12 sati, HGK, Draškovićeva 45).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙