FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Singapur razmišlja o licencama za agencije za rejting

Autor: gple
SINGAPUR, 23. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Singapurska središnja banka predložila je u srijedu da se rad agencija za kreditni rejting u budućnosti regulira kako bi se poboljšala kvaliteta i jamčila objektivnost postupka ocjenjivanja, s obzirom na dvojbe koje su se pojavile nakon financijske krize.

Tvrtke za dodjelu rejtinga učestalo se suočavaju s kritikama da ne uspijevaju primjereno pratiti rizike povezane sa složenim financijskim instrumentima koje se smatra izvorima krize iz 2008/2009.

Stoga je singapurska središnja banka (MAS) objavila da namjerava izdavati licence agencijama. Time bi one ubuduće preuzimale obveze koje proizlaze iz dodijeljene licence, napominju u MAS-u.

Nakon financijske krize među regulatorima se pojavilo mišljenje da treba pojačati nadzor agencija za rejting kako bi se poboljšala kvaliteta rejtinga i jamčila objektivnost postupka ocjenjivanja, te poduprla njihova neovisnost i izbjegli sukobi interesa, napominju u MAS-u.

Europa, Sjedinjene Države, Australija, Japan, Kanada i Hong Kong već su pokrenuli postupke regulative agencija, podsjećaju u sinapurskoj središnjoj banci.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙