FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješna akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Autor: ztes
VIROVITICA, 21. ožujka 2011. (Hina) - Policija je uspješno provela akciju "Manje oružja - manje tragedija" koju zajednički provode ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP (Program UN-a za razvoj), izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik virovitičko-podravske Policijske uprave (PU) Andrej Hegediš.

U akciji, koja se provodila u svim gradovima i općinskim središtima u Virovitičko-podravskoj županiji od 21. veljače do 19. ožujka, prikupljeno je 11 kg eksploziva, 32 ručne bombe, 13 mina, 118 raznih rasprskavajućih sredstava, po četiri puškomitraljeza i automatske puške, zatim lovačka puška, tri ručno izrađene puške, šest komada repetirajućeg oružja, dva pištolja ručne izrade i 11.886 komada streljiva.

"Ta količina pokazuje da još ima oružja u kućama i ovo nije svršetak akcije. Građani i dalje nelegalno oružje mogu nekažnjeno predati policiji", rekao je načelnik Hegediš.

Policijski službenik za prevenciju Dražen Huzjak pozvao je građane da pozivom na broj 192 prijave posjedovanje nelegalna oružja i policijski službenici će, kako bi vlasnici oružja ostali anonimni, u civilnoj odjeći doći u njihove domove i preuzeti oružje bez ikakve kazne.

Za sve one koji oružje ne predaju dragovoljno, već ga policija sama oduzme, predviđene su, ovisno o količini i vrsti oružja, zatvorske kazne od 1 do 5 godina, rečeno je na konferenciji za novinare PU-a.

(Hina) xztes ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙