FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 21. ožujka 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON

Na Novom Zelandu je u ponedjeljak konačno počelo snimanje filmova po romanu "Hobbit" nakon brojnih nedaća i odgoda, objavio je studio Warner Bros. Američki studio je u priopćenju naveo da je produkcija počela u Wellingtonu. Današnji datum je odabran vodeći računa o slobodnim terminima glumaca kao i vremenskim uvjetima na Novom Zelandu. Snimanje filma prema Tolkienovu romanu istodobno je počelo u Stone Street Studiju u Wellingtonu i na odabranim lokacijama diljem Novog Zelanda. Projekt vrijedan 500 milijuna američkih dolara doživio je brojne nedaće i nekoliko godina kašnjenja. Problemi s pravima na distribuciju, proračunom i teškoćama koproducenta MGM-a nagnali su redatelja Guillerma del Tora da odustane početkom 2010. Zamijenio ga je Peter Jackson koji je do tada bio koproducent. Do nove odgode početka snimanja došlo je zbog Jacksonove hospitalizacije i operacije čira na želucu početkom ove godine.

PEKING

Peking je zabranio oglašavanje koje promiče raskošni stil života i upotrebu riječi poput "kraljevski" ili "luksuz" jer je zabrinut sve većim jazom između jako bogatih i siromašnih, piše u ponedjeljak China Daily. Pekinška Uprava za industriju i trgovinu dala je oglašivačima rok do 15. travnja da korigiraju svoje promotivne kampanje i oglase i prestanu s "promicanjem hedonizma" i "kulta stranih proizvoda", pojašnjava se u članku. Spomenuti način oglašavanja stvara "nezdravu klimu", tvrdi Uprava i najavljuje kažnjavanje neposlušnih i s 30.000 yuana (3.400 eura).

SEATTLE

Boeing 747-8 Intercontinental, nova putnička verzija legendarnog jumbo jeta, izveo je u nedjelju svoj prvi probni let i više od četiri sata proveo u zraku, iznad područja Seattlea u američkoj saveznoj državi Washington, sjedištu američkog konstruktora zrakoplova. Novi Boeing je produžena verzija modela 747, može primiti 467 putnika, 51 više od stare verzije. Trebao bi trošiti manje goriva od svog prethodnika i navodno će biti puno komforniji. Novi se zrakoplov može pohvaliti novim krilima, novim repom, vrhunskim motorima i novom pilotskom kabinom. Manji je od zrakoplova A380, svog europskog konkurenta Airbusa, koji prima 555 putnika. Boeing je primio narudžbe za 33 zrakoplova 747-8, doznaje se s internetske stranice kompanije. Novi Boeing košta 317,5 milijuna američkih dolara.

WASHINGTON

Muškarci u Americi sve su veći ljubitelji estetske kirurgije, pokazalo je istraživanje koje je u ponedjeljak objavilo Američko udruženje estetskih kirurga. Prema tom istraživanju operacije za uljepšavanje prosječno je koristilo dva posto više muških pacijenata 2010. u odnosu na godinu dana ranije. Ukupno je 1,1 millijun Amerikanaca pribjeglo estetskoj kirurgiji 2010. prema 11,5 Amerikanki, a ti podaci ipak bitno zaostaju za rekordom zabilježenim 2007. prije početka financijske krize. Oni ipak ukazuju na tendenciju da muškarci između 40. i 54. godine starosti sve više pribjegavaju estetskim operacijama. Među ženama bez konkurencije najčešća operacija ostaje povećanje grudi.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙