FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobar početak tjedna na europskim burzama

Autor: neba
LONDON, 21. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama vodeći indeksi jutros porasli, zahvaljujući napretku u rješavanju nuklearne krize u Japanu, a u fokusu ulagača je i dionica Deutsche Telekoma, nakon vijesti da će svoju kompaniju u SAD-u prodati AT&T-u.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica skočio je do 9,30 sati 1,3 posto, na 1.102 boda.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,9 i 1,8 posto.

„Situacija u nuklearnoj elektrani Fukushima čini se nešto boljom nego prošloga tjedna, a tržištu se sviđa i vijest iz Deutsche Telekoma“, kaže David Bulk, partner u tvrtki BGC Partners.

Američki telekomunikacijski div AT&T objavio je u nedjelju da je pristao kupiti T-Mobile USA od Deutsche Telekoma za 39 milijardi dolara. Zahvaljujući tome, cijena dionice DT-a skočila je jutros 16 posto.

No, loše bi na tržište danas mogao djelovati snažan, 2-postotni rast cijena nafte, nakon što su američke i savezničke vojne snage preko vikenda intervenirale u Libiji kako bi uspostavile zonu zabrane leta.

„Ako situacija u Libiji ne izmakne kontroli, cijene bi dionica danas mogle porasti, s obzirom koliko su pale prošloga tjedna“, zaključuje Bulk.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙