FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 21. ožujka

Autor: dger
ZAGREB, 21. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 21. ožujka

ZAGREB - Bugarski predsjednik Georgi Parvanov boravit će u ponedjeljak u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Očekuje se da će Josipović i Parvanov razgovarati o bilateralnoj suradnji i skorom završetku hrvatskih pregovora s Europskom unijom te gospodarskim odnosima i ulaganjima. Također će razmijeniti mišljenja o regionalnim i međunarodnim pitanjima. (Ured predsjednika, Pantovčak 241 u 10 sati; izjave za novinare u 11.45 sati)

S predsjednikom Parvanovom će se sastati i hrvatska premijerka Jadranka Kosor. (12.15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor održat će radni sastanak na temu izvršavanja aktivnosti za ispunjavanje mjerila za zatvaranje Poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava (9.15, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka.

EREVAN - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravi u službenom posjetu Armeniji, tijekom kojeg će se sastati s najvišim dužnosnicima te zemlje u koju Hrvatska izvozi robe u vrijednosti 20,8 milijuna eura, a uvozi 1,1 milijun eura. Tijekom boravka u Armeniji, Bebić će se sastati s armenskim predsjednikom Seržom Sargsjanom, predsjednikom narodne skupštine Hovikom Abrahamjanom, skupinom armensko-hrvatskog prijateljstva Narodne skupštine, te ministrom vanjskih poslova Edvardom Nalbandjanom.

BRUXELLES - Redoviti sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije na kojem će se razgovarati o stanju u Japanu i pomoći toj zemlji nakon razornog potresa te o Libiji nakon prihvaćanja rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a. Ministri će također raspravljati i donijeti zaključke o Bosni i Hercegovini. U drugom dijelu sastanka ministri će pripremati zaključke za summit EU-a koji se održava krajem tjedna. U okviru tih priprema u ponedjeljak će se sastati i ministri financija zemalja članica kako bi dovršili posao na uspostavi Europskog stabilizacijskog mehanizma, stalnog fonda za pomoć zemljama koje se nađu u financijskim poteškoćama.

BRUXELLES - Izvanredni sastanak ministara zemalja članica zaduženih za energiju na kojem će se razgovarati o organiziranju provjera izdržljivosti nuklearnih elektrana u Europi. Nakon razornog potresa u Japanu i niza eksplozija koje su uslijedile u elektrani Fukushima, u EU su odlučili testirati otpornosti nuklearki na izvanredne situacije, ali je preostalo još utvrditi sadržaj tih testova i kriterije ocjenjivanja.

BEČ - Savjet guvernera međunarodne agencije za nuklearnu energiju IAEA sastat će se u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici u vezi sa stanjem u Japanu.

MOSKVA - Palestinski predsjednik Mahmud Abas posjetit će Rusiju.

DEŽURNI:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙