FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 21. ožujka

Autor: mcur
ZAGREB, 21. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 21. ožujka:

(*)ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primit će Ivicu Kostelića, pobjednika Svjetskog skijaškog kupa (11 sati, Banski dvori).

Susret je otvoren za medije.

ZAGREB - Povodom obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održat će se konferencija za novinare na kojoj će se biti izneseni podaci o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće u Hrvatskoj za 2010. godinu. Podatci su dobiveni na temelju provedbe monitoringa izvorišta vode za piće i monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za piće iz razvodne mreže. Nositelj toga posla je Hrvatski zavod za javno zdravstvo i provodi ga u suradnji sa svim županijskim zavodima za javno zdravstvo i Zavodom za javno zdravstvo grada Zagreba "Dr. Andrija Štampar" (11 sati, dvorana za sastanke, Rockefellerova 7).

LUKOVDOL - Laureatima 48. Goranova proljeća uručit će se nagrade na središnjoj svečanosti te najstarije hrvatske pjesničke manifestacije. "Goranov vijenac" za cjelokupni pjesnički opus bit će dodijeljen Delimiru Rešickom, a Martini Vidaić dodijelit će se nagrada "Goran" za mlade pjesnike (12 sati). Na ovogodišnjm festivalu sudjeluje tridesetak domaćih i deset inozemnih pjesnika iz Španjolske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

ZAGREB - U povodu obilježavanja 120. obljetnice rođenja Ljube Babića, jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika, otvorit će se dvodnevni znanstveni simpozij "Ljubo Babić: Babićevi doprinosi hrvatskoj umjetnosti i kulturi", u organizaciji Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske i Moderne galerije. Na simpoziju će sudjelovati 25 hrvatskih povjesničara umjetnosti (9,30 sati, Moderna galerija, Andrije Hebranga 1). Simpozij o Babiću održava se upravo u vrijeme izložbe Ljubo Babić - Antologija u Modernoj galeriji.

ZAGREB - Hrvatski Caritas održat će konferenciju za novinare u povodu ovogodišnje korizmene akcije "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH". Akcija će se održati od 21. do 27. ožujka, a predstavit će je varaždinski biskup i predsjednik Caritasa Josip Mrzljak, banjalučki biskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH Franjo Komarica i drugi (11 sati, Velika dvorana Nadbiskupskog duhovnog stola, Kaptol 31).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je najava došla nakon emitiranja prve Najave događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 21. ožujka

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙