FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dinamu derbi

Autor: dlug
ZAGREB, 19. ožujka 2011. (Hina) - U najvećem hrvatskom derbiju Dinamo je pred 15.000 gledatelja na stadionu Maksimir pobijedio Hajduk 2:0 (1:0), a strijelci za 'modre' bili su Badelj (23) i Beqiraj (69). Ovom pobjedom Dinamo je pobjegao Hajduku na osam bodova prednosti načinivši veliki korak prema šestom uzastopnom naslovu prvaka.

Nakon tri godine Dinamo je uspio pobijediti Hajduk. Premda su 'modri' posljednjih pet godina vladari HNL-a bila je ovo tek prva pobjeda Dinama u zadnjih osam međusobnih susreta. Zadnji put Dinamo je slavilo 2008. godine, a nakon toga tri puta je pobijedio Hajduk, dok su četiri utakmice završile bez pobjednika.

Ovoga puta 'modri' su apsolutno zasluženo stigli do pobjede. U otvorenoj utakmici u kojoj je i Hajduk imao nekoliko odličnih prilika, Dinamo je ipak bio bolji i samo zahvaljujući sjajnoj predstavi vratara Danijela Subašića Splićani nisu doživjeli i teži poraz.

Večerašnji maksimirski dvoboj bio je poseban i po, za hrvatske prilike, malom broju prekršaja. Sudac Andrej Burilo dosudio je svega 24 prekšaja. Dojam je pokvario tek nepotrebni start Ahmada Sharbinija koji je u 82. minuti dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad Cufreom.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu i već u trećoj minuti je imao dva zicera. Prvo je Beqiraj iz blizine pucao, a Subašić sjajno obranio, a potom je na odbijenu loptu natrčao Sammir, no njegov udarac je završio u bloku. Dinamova premoć urodila je plodom u 23. minuti kada je Badelj 'eurogolom' zatresao suparničku mrežu. Ibanez je ubacio iz kornera, a Badelj je s 12 metara iz poluvoleja pogodio same rašlje. U 37. minuti je Tomečak nakon dugačke lopte Ibaneza izašao sam ispred Subašića, no vratar splitskog kluba je sjajno reagirao. Hajduk je jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imao u 42. minuti kada je Sharbini asistirao Vukušiću, Kelava je istrčao i loše ispucao loptu ravno u noge Oremušu koji je s nekih 20 metara promašio prazan gol.

Dinamo je imao sjajnu priliku i na otvaranju drugog dijela, no Subašić je obranio udarac Moralesa. Čileanac je izbio sam ispred suparičkog vratara i premda je pored sebe imao dvojicu suigrača bio je sebičan. Hajduk je prvu pravu priliku u drugom dijelu dočekao u 62. minuti kada je Ahmad Sharbini nakon ubačaja Ljubičića opasno zaprijetio, no Kelava je obranio. Samo dvije minute kasnije Dinamo je imao još jednu izglednu priliku. Nakon Tomečakova prodora lopta se odbila do Sammira koji je s ruba kaznenog prostora loše pucao. S ruba kaznenog prostora potegnuo je i Ljubičić u 66. minuti, no preko Dinamova gola. Utakmica je prelomljena u 69. minuti kada je Beqiraj povećao prednost domaćina. Sammir je poslao dugu loptu na krilo za Tomečaka koji je iz prve ubacio u kazneni prostor, a crnogorski napadač je natrčao i udarcem glavom svladao večeras najboljeg igrača Hajduka, Subašića.

Kada je Ahmad Sharbini zbog oštrog prekršaja nad Cufreom u 82. minuti dobio crveni karton sve dvojbe oko pitanja pobjednika su bile riješene.

DINAMO - HAJDUK 2:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 15.000 gledatelja; Sudac: Andrej Burilo (Osijek);

Strijelac: 1:0 Badelj (23), 2:0 Beqiraj (69)

Žuti kartoni: Badelj, Cufre / Oremuš, Trebotić

Crveni karton: Ah. Sharbini (82)

DINAMO: Kelava - Cufre, Barbarić, Tonel, Ibanez - Ademi, Badelj - Tomečak, Sammir (od 76. Mesarić), Morales (od 84. Sylvestr) - Beqiraj (od 87. Rukavina)

HAJDUK: Subašić - Maloča, Vejić, J.Buljat, Barišić (od 46. Brkljača) - Oremuš (od 76. Oremuš), Andrić (od 44. Ljubičić), An.Sharbini - Vukušić, Trebotić - Ah.Sharbini

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙