FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati pozivaju članove na prosvjede

Autor: dmar
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Sindikat zaposlenika u socijalnoj skrbi, Sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Radnički sindikat HZMO-a, Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvali su danas svoje članove, članove drugih sindikata i sve nezadovoljne građane da se priključe prosvjedima u svojim mjestima i gradovima.

Sindikati uvijek, a napose u ovakvim važnim trenucima, trebaju biti s nezadovoljnim građankama i građanima, ističe tih pet sindikata u zajedničkom priopćenju.

Iako se sindikalno članstvo masovno priključilo prosvjedima, iako je na njima i dosad sudjelovalo više istaknutih sindikalnih pojedinaca, važno je da sindikalne organizacije pozovu na prosvjede svoje članove i svoje povjerenike, poručuju ti sindikati.

Temeljna pretpostavka političkih promjena su izbori na kojima će građani izabrati političare i političke stranke koje imaju znanja, želje i snage izvesti Hrvatsku iz krize. Osnovne poruke svih održanih prosvjeda u protekla tri tjedna bile su nezadovoljstvo upravljanjem državom i zahtjev za žurnim raspisivanjem parlamentarnih izbora.

Masovan odaziv građana na ulice i trgove svih većih hrvatskih gradova građanski je odgovor na duboku moralnu, socijalnu, gospodarsku i političku krizu, kaže se u priopćenju.

Čelnici sindikalnih središnjica dosad nisu pozvali svoje članstvo da se priključi prosvjedima iako, kako su rekli, podupiru mirne prosvjede i zahtjeve za raspisivanjem izbora.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙