FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

Autor: spar
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 16 sati

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor najavila je da će Vlada danas donijeti odluku o upućivanju financijskih sredstava kao pomoć Japanu u ublažavanju posljedica potresa i tsunamija koji je pogodio tu zemlju i, uz ostalo, prouzročio probleme s radioaktivnim zračenjem iz nuklearne elektrane. Premijerka Kosor je u Banskim dvorima nakon predstavljanja javnih investicijskih projekata za drugi kvartal ove godine potvrdila da će Vlada putem Crvenog križa iz proračunskih rezervi uplatiti 3,5 milijuna kuna. Dodala je i da će se japanskoj vladi ponuditi i "određeni broj kapaciteta u KBC-u Rebro za liječenje ozračenih", kao i smještaj za određeni broj majki s djecom u nekom od turističkih kapaciteta u državnom vlasništvu. Kosor je kazala kako je Hrvatska vlada putem Ministarstva vanjskih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Ministarstva obrane ponudili i druge vrste pomoći, od prekrivača do slanja spasilačkih timova u Japan. No, japanska vlada je preko institucija zahvalila na tome i mi ćemo danas donijeti odluku o određenim sredstvima koje možemo izdvojiti iz proračunske pričuve, jer su nas uputili da je to najbolji način, kazala je Kosor novinarima.

ZAGREB - Novoosnovani Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP), kao krovna udruga pripadnika gardijskih postrojba, cilj koje je očuvati dostojanstvo Domovinskog rata, predstavljen je danas u Zagrebu na konferenciji za tisak. Predsjednik zbora Ivica Tolić rekao je da je zbor osnovan 9. ožujka te da su mu pristupili bivši pripadnici svih gardijskih postrojba, kojisu bili ujedno dragovoljci Domovinskog rata, te da su bili glavni nositelji svih obrambenih i bojnih djelovanja u tijeku rata. U gardijskim postrojbama bilo je oko 60.000 vojnika, od kojih je 1500 poginulo i oko sedam tisuća ranjeno, podsjetio je i dodao da je zadaća zbora zaštita dostojanstva i temeljnih vrijednosti Domovinskog rata te oživotvorenje Deklaracije Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu. Želimo pomoći i u rješavanju statusnih i životnih pitanja članova zbora te pridonijeti izgradnji i razvoju hrvatskog društva preko institucija sustava, istaknuo je. Udružili smo se u jedan zbor da bismo i simbolično pokazali jedinstvo uoči proslave 20. obljetnice ustroja gardijskih postrojba, naglasio je Tolić. Najavio je i današnji susret s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor, rekavši da žele svoje ciljeve i probleme predstaviti i drugim ustanovama hrvatske države.

ZAGREB - Savjet za nacionalne manjine danas je odlučio rasporediti 41,3 milijuna kuna iz državnog proračuna za programe ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina u 2011., no prvi će put nekolicina udruga, njih devet, među kojima prevladavaju romske, ostati bez te godišnje potpore. Kako je objasnio predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer, riječ je o udrugama koje ili nisu ispunile svoje programe ili nisu podnijele godišnja izvješća o tome ili su pak uočene nepravilnosti u njihovu radu i utrošku sredstava. "Za dobivanje potpora ne postoje favoriti i zaslužni već kvalitetni i održivi programi, kao i utvrđeni kriteriji, metodologija i zakoni koji se moraju poštovati", kazao je Tolnauer. Dodao je, međutim, da su za neke sitnije tehničke greške u obrascima dali udrugama rok 30 dana da ih isprave jer su ih, kaže, nove odredbe zakona o fiskalnoj odgovornosti zatekle nespremne. Tolnauer je kazao kako Romi imaju najveći broj registriranih udruga, ali da dosta programa lani nisu ostvarili, a nove pak nisu prijavili i zbog smrti velikog promotora romske kulture Kasuma Cane, pa im se iznos smanjio s 1,4 milijuna na 1,08 milijuna kuna. To će im, kaže, nastojati nadoknaditi putem lokalnih zajednica koje se jave za stvaranje uvjeta kulturne autonomije Roma. Zdenka Čuhnil, predsjednica povjerenstva za dodjelu potpora, kazala je da su od 117 udruga na javnom pozivu izabrali njih 89 koje će sufinancirati u 2011.

ZAGREB - Iz SDP-a su danas ustvrdili kako bi, da je Vlada prihvatila njihove antirecesijske mjere i politike, danas broj nezaposlenih bio manji za najmanje 73.000, bilo bi za 48.700 manje tvrtki s blokiranim računima, dvostruko bi bili manji gubici, a veća dobit u gospodarstvu, ne bi bilo pada plaća. To je na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici izjavio potpredsjednik saborskog Kluba SDP-a Slavko Linić, ponovivši stav stranke kako su izbori i smjena Vlade Jadranke Kosor jedini izlaz za Hrvatsku, njezino gospodarstvo i građane. "Kada se Hrvatska (u srpnju 2009.) lomila treba li gubiti vrijeme na izbore ili dati šansu Jadranki Kosor, da se išlo na izbore, da se išlo primijeniti SDP-ove politike, naša je procjena da bi iznos neplaćenih računa u Hrvatskoj bio manji od 20 milijardi kuna, a ne bi bio 36 milijardi, bilo bi 48.000 subjekata manje s blokiranim računima, ne bi bilo pada plaća", rekao je. Da je privaćeno SDP-ovih deset zakona, dio kojih je u saborsku proceduru upućen i prije tri godine, uvjeren je Linić, ne bi bilo rasta cijena osnovnih prehrambenih i strateških, posebno energetskih proizvoda, bila bi osigurana isplata plaća za obavljeni rad, veća naplata poreza i doprinosa, isplata plaća i mirovina u javnom sektoru, zamah investicija u energetskom sektoru i modernizaciji željeznica.

PAZIN - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin smatra kako je nemoguće da Hrvatska do lipnja završi pregovore o ulasku u Europsku uniju. Kajin je na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu ujedno izrazio sumnju da će to biti moguće učiniti i do rujna, rekavši kako vjeruje da će se potpisivanje pretpristupnog ugovora odgoditi do prosinca ove godine. "S obzirom na to da za ratifikaciju treba jedna i pol do dvije godine, prije sredine 2013. godine Hrvatska neće biti 28. članica EU-a", ustvrdio je Kajin, dodavši kako 2014. smatra primjerenijim rokom. Prema njegovim riječima, što prije "ode ova Vlada" prije će Hrvatska u Europsku uniju. "Zato izbori trebaju biti raspisani čim prije ali nikako nakon rujna, jer oni mogu donijeti neku kvalitetu i sigurnost", ustvrdio je Kajin koji je kao mogući termin spomenuo drugu polovicu rujna. Po njegovu mišljenju promjena teritorijalnog ustroja Hrvatske je drugorazredno, a decentralizacija prvorazredno pitanje. Rekao je i kako u Hrvatskoj treba preispitati broj jedinica lokalne samouprave, ali istodobno i broj savjetnika predsjednika države, zastupnika, ministarstava, agencija, instituta te zaposlenih u javnom sektoru.

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se danas na jačanje pokušaja revizije povijesti ocijenivši kako su oni nedopustivi i neprihvatljivi, spomenuvši "rovokopače" u kontekstu aktualnih istraživanja masovnih grobnica iz 2. svjetskog rata. Mesić je ustvrdio kako se u Teznom kod Maribora nalaze grobovi onih koji su pružali otpor antifašističkoj borbi i nakon završetka 2. svjetskog rata, suprotno međunarodnim konvencijama. Po njegovim riječima, radi se o odbjeglim stražarima ustaškog logora Jasenovac, pripadnicima tjelesnog zdruga poglavnika NDH Ante Pavelića i tzv. Rafaleove bojne koji su, ustvrdio je, klali i činili zločine. U tim borbama ginuli su oni koji nisu ni stigli do Bleiburga, nego su činili zločine i sukobljavali se s OZNA-om, očekujući da će doći do rata između Zapada i Sovjetskog saveza i da će ih Zapad tražiti pomoć, rekao je Mesić prigodom predstavljanja latiničnog prijepisa knjige dokumenata iz 1946. "Izdajnik i ratni zločinac Draža Mihailović pred sudom" gdje je nazočio i kao počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Predsjednik Socijalističke radničke partije (SRP) Ivan Plješa govoreći o istraživanju masovnih grobnica, također je izrazio žaljenje što iza tvrdnji da su u njima nevine žrtve stoji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji, kako je rekao, brine za našu sigurnost.

ZAGREB - Hrvatske su vode danas u povodu Svjetskog dana voda, 22. ožujka, koji se ove godine obilježava pod nazivom "Voda za gradove: odgovor na urbani izazov", o toj temi održale okrugli stol s oko 150 sudionika, poglavito predstavnika ustanova, djelatnost kojih je povezana s vodom i upravljanjem vodama. Glavni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić istaknuo je kako gradsko stanovništvo raste brže nego se gradska infrastruktura može prilagoditi tom rastu, što je velik izazov, poglavito u području vodnoga gospodarstva. To se u prvom redu, rekao je, odnosi na opskrbu stanovnika pitkom, zdravstveno ispravnom vodom te prikladne sustave za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda radi zaštite od onečišćenja voda i vodnoga okoliša. Dok se uspostavi takva opskrba vodom i po kakvoći i po količini te takav sustav pročišćavanja otpadnih voda dalek je put i potrebna su golema ulaganja na razini Hrvatske, naglasio je. Istaknuo je da su u vodoopskrbi i odvodnji Hrvatske vode i mjerodavno ministarstvo započeli zapažene projekte financirane vlastitim sredstvima i sufinancirane sredstvima iz pretpristupnih fondova i kreditima međunarodnih banaka. Posebno je istaknuo da Hrvatska kao kandidatica za članstvo EU-a ima pristup programu IPA u kojem je oko 47,7 milijuna eura nepovratnih sredstava EU-a za vodne infrastrukturne projekte.

VUKOVAR - O problemu razminiranja u Vukovarsko-srijemskoj županiji te suradnji Zaklade "Hrvatska bez mina" sa županijskim Fondom za razminiranje danas su u Vukovaru razgovarali upraviteljica te zaklade saborska zastupnica Đurđa Adlešič i župan Božo Galić. U izjavi novinarima nakon sastanka Đurđa Adlešič je kazala kako je zaklada izdvojila 700.000 kuna za razminiranje 12,3 hektara minski sumnjivih poljoprivrednih površina u Slakovcima, mjesta u općini Starim Jankovcima na vinkovačkom području. "Dobili smo 700.000 kuna od PBZ-a koje smo u suradnji s ITF-om ( Međunarodna fondacija za razminiranje i pomoć žrtvama mina - International Trust Fund ) udvostručili i dobili 1,4 milijuna kuna koje ćemo utrošiti u razminiranje na području općine Stari Jankovci. Očekujemo raspisivanje natječaja u travnju, a početak radova u svibnju", kazala je Adlešič. Također je upozorila da je potrebno poučiti stanovništvo u blizini minski sumnjivih prostora, rekavši kako je dosad od posljedica zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava u Hrvatskoj smrtno stradala 501 osoba. "Od jeseni ćemo nakon poljoprivrednih radova početi s podukom poljoprivrednika i lovaca", najavila je. Zahvalivši na donaciji, župan Božo Galić podsjetio je kako je prije nekoliko godina u županiji minama bilo onečišćeno oko 85 četvornih kilometara površina, a danas gotovo dvostruko manje. Želja nam je da zajednički što prije uklonimo mine iz naše županije, dodao je.

ZAGREB - Hrvatska je na europskom začelju po zapošljivosti starijih radnika u dobi od 55. do 64. godine, a zemlje EU-a uspjele su produžiti njihov radni vijek i postići cilj od 50-postotne zaposlenosti te skupine, rekao je mr. Teo Matković s Pravnog fakulteta u Zagrebu na današnjem okruglom stolu časopisa Banka i Instituta za javne financije. U zemljama EU-a je od 2000. do 2009. zaposlenost starijih od 55 godina porasla s 39,7 na 49,1 posto te gotovo dosegnula svoj cilj, kazao je Matković na skupu "Analiza mirovinskog sustava" posvećenu vezi tržišta rada i mirovinskog sustava. U Hrvatskoj udio starijih radnika stalno raste u ukupnu radno aktivnom stanovništvu pa je 2008. bio 18 posto, a stručnjaci procjenjuju da će 2040. biti 24 posto, naveo je Matković. Stoga je nužno, smatra, razmotriti načine za poboljšanje njihove zapošljivosti jer je i istraživanje provedeno među tom populacijom pokazalo da bi 50 posto njih, koji su ostali bez posla, ponovno radilo kad bi to moglo. Istraživanje je pokazalo i da su žene iznad 55 godina rijetko zastupljene na tržištu rada te da najviše rade osobe s visokom stručnom spremom iako su one u populaciji starijih radnika velika manjina.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović obišao je danas Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim poteškoćama Goljak, te obećao da će Ministarstvo zdravstva iz hitnih rezervi nabaviti EEG uređaj koji je prije nekoliko dana stradao u požaru koji je bacanjem molotovljevog koktela izazvao za sada nepoznati počinitelj. "Kad se vidi koliko djelatnici posvećuju pažnje djeci i njihovom bezbrižnom životu, još više dolazi do izražaja taj bezobzirni teroristički čin koji se dogodio prije nekoliko dana bacanjem molotovljevog koktela", izjavio je Milinović nakon obilaska bolnice. Dodao je kako je u stalnom kontaktu s ravnateljem policije od kojeg je doznao da je sinoć privedena jedna osoba za koju se sumnja da je počinitelj. Milinović se zahvalio na brzoj intervenciji dežurnoj liječnici i vatrogascima naglasivši kako bi bez toga danas možda govorili o težim posljedicama, a možda i o ljudskim žrtvama. Naglasio kako kroz Goljak godišnje prođe 4000 malih pacijenata te da se proces liječenja unatoč tom bezumnom činu i dalje odvija normalno.

PAZIN - Predstavnicima Hitne pomoći u Pazinu je danas uručen dar od 200.000 kuna. Kako je rečeno, novac je darovan u okviru već tradicionalne donacije Hrvatskog telekoma (HT) ustanovama hitne medicinske pomoći, a vrijednost dosadašnjih donacija je 11 milijuna kuna, izvijestio je odjel za odnose s javnošću HT-a. Osim Pazina jednaku su pomoć od 200 tisuća kuna ove godine već dobili županijska bolnica u Čakovcu, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i Dom zdravlja na Korčuli, navodi se u priopćenju. "Zbog zahtjevnosti terena koji pokrivamo i teških nesreća na koje interveniramo prijeko nam je potrebna moderna i kvalitetna medicinska oprema. Donacijom HT-a zamijenit ćemo staru i dotrajalu opremu pa će naša ustanova biti na visokoj razini spremnosti", kazao je, primajući dar, dr. Ivor Ković, voditelj Hitne medicinske pomoći i pazinske ispostave Istarskih domova zdravlja.

ZAGREB - Unija zajednica Albanaca u Republici Hrvatskoj, njihova krovna udruga, pozvala je danas svoje sunarodnjake da se na predstojećem popisu stanovništva po slobodnoj volji i bez ustezanja izjasne kao Albanci. Predsjednik Unije Ton Marku rekao je na konferenciju za novinare da zajednica Albanaca broji oko 35 000 pripadnika i da su se na prošlom popisu stanovništva mnogi Albanci izjašnjavali kao muslimani, pa nisu dobiveni adekvatni podaci. Po njegovim riječima u 20 hrvatskih županija živi po tisuću Albanaca dok ih je u Zagrebu oko 11 tisuća. Član Savjeta za nacionalne manjine Bashkim Shehu naveo je da se na prošlom popisu stanovništva 2001. kao Albanci izjasnilo 15.080 građana te očekuje da će na ovogodišnjem popisu taj broj biti dvostruko veći. Stoga pokrenutim akcijama želimo animirati Albance da se tako i izjasne na popisu, rekao je Shehu podsjetivši da ih ima katoličke pravoslavne i muslimanske vjeroispovjesti, no da se albanstvo unatoč tome održalo kroz stoljeća, iako postoje i mnogi koji su se asimilirali. Ocijenio je da su Albanci izuzetno slabo zastupljeni u tijelima vlasti na lokalnoj i nacionalnoj razini.

PIĆAN - U tvornici kamene vune "Rockwoolu" u Pićnu na Labinštini danas je poslije 12 sati ponovno počela proizvodnja, pošto je u prošli četvrtak pola sata nakon zaustavljanja proizvodnje izbio požar na jednom od pročišćivača, navodi se u priopćenju iz tvrtke "Rockwool Adriatica". Dodaje se kako je uzrok požara bio tehnički kvar u talionici kamena, a ukupna je šteta procijenjena na gotovo milijun kuna. U požar nitko nije ozlijeđen te nije bilo štetnih emisija u okoliš. To, kako kažu, potvrđuje i službeno izvješće ministarstva zaštite okoliša. "Oštećenja smo vrlo brzo uklonili i premda smo nekoliko dana čekali rezervne dijelove iz Njemačke, u kratku roku ponovno smo počeli proizvodnju, koja je sada stabilna i po planu", istaknuo je direktor tvornice Felix Guerin u priopćenju za javnost. Pohvalio je sve radnike, vatrogasce i policiju za brzu reakciju i profesionalno obavljen posao.

NETRETIĆ - Nepoznati provalnici pokrali su noćas novac iz sefa poslovnice Fine u Netretiću kod Karlovca, doznaje se u karlovačkoj policiji u kojoj zbog istrage ne žele otkriti koliko novca je ukradeno. Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard kazala je da policija zna kolika je šteta, ali da taj podatak ne mogu objaviti jer je bitan za kriminalističko istraživanje i hvatanje počinitelja koji su u Finu provalili u noći sa srijede na četvrtak. Načelnik Općine Netretić Ivica Gračan ocijenio je da su provalnici očigledno profesionalci jer su onesposobili alarm i videonadzor, te uz opremu za plinsko rezanje metala razrezali veliki sef i odnijeli novac. "Po tragovima se vidi da su se sa stražnje strane zgrade popeli u hodnik općinskih prostorija, koje se nalaze u istoj zgradi iznad Fine i Karlovačke banke, gdje su onesposobili alarm i videonadzor. Potom su razrezali lokot na stražnjim vratima, razbili jedna drvena vrata i kroz toalet ušli u prostorije Fine", kazao je Hini Gračan, dodavši da u općinske prostorije nisu provalili.

ZAGREB - Zagrebačka policija privela je osobu koju povezuje s bacanjem molotovljeva koktela na Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim teškoćama Goljak. "Jednu osobu povezujemo s tim kaznenim djelom i ona je pod kriminalističkom istragom", kazala je za Hinu policijska glasnogovornica Jelena Bikić, ne želeći iznositi nikakve pojedinosti dok ne završi istraga.

O privođenju osobe za koju se sumnja da je u utorak oko 4 sata bacila molotovljev koktel u jednu ordinaciju bolnice Goljak već je danas za posjeta toj bolnici izvijestio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. Kazao je da je od ravnatelja policije doznao da je osumnjičena osoba sinoć privedena. Ministar je obećao da će se iz hitnih pričuva nabaviti uređaj EEG uništen u požaru u kojemu nitko nije ozlijeđen. Nakon napada molotovljevim koktelom na zidu bolnice otkriven je natpis "Za uspešno lečenje".

ZAGREB - Za nagrade jubilarnih, 20. Dana hrvatskog filma, koji će se održati od 4. do 9. travnja u zagrebačkom Studentskom centru, natjecat će se 115 filmova, izabranih između 232 pristigla rada, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su selektori predstavili program konkurencije. Kategorija igranog filma donosi 17 uradaka, a dokumentarnog i animiranog po 16 filmova, eksperimentalnog 15 filmova, namjenskog filma 26, a glazbenog spota njih 25. Ovogodišnji selektori bili su Danilo Šerbedžija za igrani film, Tomislav Čegir za dokumentarni film, Darko Kreč za animirani film, Damir Čučić za eksperimentalni film, Ilko Čulić za namjenski film i glazbene spotove te umjetnički savjetnik ovogodišnjih "Dana" i filmski kritičar Dean Šoša. Po riječima koordinatora festivalskog programa Davora Šišmanovića, Dani hrvatskog filma i dalje prikupljaju, prikazujuju i vrednuju najbolje domaće filmove te predstavljaju nove mlade filmske autore kojima je to nerijetko prvi zapaženiji izlazak u svijet javnosti.

ZAGREB - Isplata dječjega doplatka za veljaču počinje u ponedjeljak, 21. ožujka, a doplatak će dobiti 215 843 korisnika za 405 266 djece, izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). HZMO procjenjuje kako potrebna sredstava za isplatu doplatka iznose 144.050.156,00 kuna. Sve informacije o ostvarivanju prava na dječji doplatak mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati, na INFO telefonima Zavoda 0800 – 63 63 63 (besplatni), 01/ 4891 – 666, kao i na web stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr, navodi se u priopćenju i dodaje kako su osnovne informacije dostupne i preko mobilnih uređaja na adresi: http://www.mirovinsko.hr/mobile.

KRIŽEVCI - Križevačka policija danas je dovršila kriminalističko istraživanje nad Slavkom Herucem (44), osumnjičenim da je u obiteljskoj kući ubio svoju majku i on je priveden istražnom sucu, koji mu je odredio 48-satni pritvor. Osnovano se sumnja da je Slavko Heruc jučer između 8,30 i 10 sati u Križevčinama, mjestu kod Križevaca, u kuhinji obiteljske kuće usmrtio svoju majku Zdenku(1937.), kaže se u priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave, ne navevši osumnjičenikov identitet. Udario ju je više puta metalno-gumenom cijevi (od traktorske hidraulike) u glavu zbog čega je pala na tlo i preminula. Potom se udaljio u obližnji ugostiteljski objekt gdje je u 10,38 sati uhićen. Alkotestom mu je izmjereno 0,97 g/kg alkohola u krvi. Majku je pronašla kći kad se vratila kući i odmah, u 10,14 sati, izvijestila policiju. Obdukcijom je utvrđeno da su uzrok smrti ozljede glave.

POŽEGA - Na području Policijske uprave požeško-slavonske unatrag tri godine zabilježena je veća prisutnost tzv. teških droga - heroina i kokaina, a ono što zabrinjava je i povećanje umjetnog uzgoja marihuane u zatvorenom prostoru, izvijestio je načelnik Odjela kriminalističke policije Željko Grgić. Grgić je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo kako su lani zbog proizvodnje i prodaje marihuane na području te PU bile prijavljene 22 osobe, a evidentirano je oko 250 konzumenata marihuane. Glasnogovornica požeško-slavonske PU Ivana Radić rekla je kako je zadnja akcija policije bila provedena u ponedjeljak, 14. ožujka, u ulici Bana Petra Berislavića u Požegi. Tada je kod 32-godišnjeg muškarca zaplijenjeno 218 grama marihuane u PVC vrećicama i staklenkama te 20 lončanica sa zasađenim biljkama marihuane, visokih od 5 do 30 centimetara. Uz to pronađena je i oprema za uzgoj marihuane - lampe, ventilator, specijalna gnojiva, termometri, "tajmeri" i drugo. Počinitelj je uhićen te je nakon kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu, a protiv njega podnesena je kaznena prijava. Tijekom prošle godine na području PU požeško-slavonske evidentirano je 10-ak uzgajivača marihuane u zatvorenom prostoru, na tavanima i potkrovljima kuća.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙