FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod Hannibal II. mogao bi biti uskoro oslobođen

Autor: mtau
TUNIS, 16. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Tuniski vlasnik broda Hannibal II., koji plovi pod panamskom zastavom a otet je u studenom prošle godine, kazao je u srijedu navečer na tuniskoj televiziji da bi brod i posada, ukupno 31 osoba među kojima i jedan hrvatski pomorac, mogli biti oslobođeni tijekom sljedećih nekoliko sati ili najkasnije u četvrtak.

"Mi smo optimisti. Želim kazati obiteljima: svi koji se nalaze na brodu bit će oslobođeni, prije svega iz razloga što smo pozitivno odgovorili na sve uvjete koje su postavili gusari", rekao je Farid Abas, vlasnik tuniske brodarske tvrtke specijalizirane za prijevoz kemijskih i naftnih prerađevina Gabes Marine Tankers (GMT) u čijem je vlasništvu brod.

Navodno je gusarima plaćena otkupnina u vrijednosti od oko četiri milijuna dolara.

"Pregovori nisu bili laki i bit ćemo sigurni u oslobađanje tek kada brod napusti somalske vode, uz pratnju zaštitnog broda", kazao je.

Po njemu, svi članovi posade su dobro i dobroga zdravlja. Posadu, osim jednog Hrvata, čine 23 Tunižana, četiri Filipinca, te po jedan Gruzijac, Rus i Marokanac.

Hannibal II. koji je prevozio palmino ulje otet je 11. studenoga u Indijskom oceanu, dok je plovio prema Suezu iz Malezije.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙