FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U iranskom zatvoru ubijeno 14 a ozlijeđeno 33 zatvorenika

Autor: akoz
TEHERAN, 16. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - U izgredu koji se dogodio u srijedu u jednom iranskom zatvoru ubijeno je 14 zatvorenika a 33 su ozlijeđena, izvijestila je državna televizija rekavši da je došlo do sukoba među zatvorenicima dok je jedna novinska agencija izvijestila da su zatvorenici stradali u osujećenom pokušaju bijega.

Državna televizija je izvijestila da je do sukoba došlo u zatvoru Ghezel Hesar u gradu Karaju zapadno od Teherana tijekom termina za rekreaciju i da su sukob nakon devet sati prekinule snage sigurnosti.

Poluslužbena agencija Mehr je rekla da su zatvorenici stradali u sukobima koji su izbili nakon pokušaja bijega krijumčara osuđenih na smrtnu kaznu.

"Zahvaljujući velikom broju čuvara i suradnji s nekim drugim zatvorenicima koji su se protivili njihovim akcijama njihov je pokušaj bijega propao", rekao je agenciji Mehr jedan od zatvorskih dužnosnika.

Mehr je izvijestio da je u pokušaj bijega bila uključena sabotaža, podmetanje požara i napad na zatvorske čuvare ali nije naveo ima li ozlijeđenih među djelatnicima zatvora.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙