FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 14. ožujka

Autor: dvla
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 14. ožujka.

ZAGREB - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastat će se s izvjestiteljem za Hrvatsku u Europskom parlamentu Hannesom Swobodom i izaslanstvom Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu (Banski dvori, Trg sv. Marka 2, 10 sati). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta na čelu s izvjestiteljem EP-a za Hrvatsku Hannesom Swobodom posjetit će Hrvatski sabor i sastati se sa saborskim dužnosnicima (program počinje u 11 sati u Hrvatskom saboru, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Završna svečanost dodjele priznanja za doprinos uspješnom nastupu Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2010 u Šangaju, Narodnoj Republici Kini, održat će se u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Tom prigodom bit će predstavljen projekt zajedničkog hrvatsko-slovenskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2012 u Yeosu u Republici Koreji (u 11 sati, MVPEI, Trg N. Š. Zrinskog 7-8).

ANKARA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u službenom posjetu Turskoj do 15. ožujka na poziv turskog predsjednika Abdullaha Gula. Tijekom posjeta Josipović će se sastati sa svojim domaćinom Gulom i predsjednikom parlamenta Mehmetom Ali Sahinom. Također će položiti vijenac u Mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka te će održati predavanja na Sveučilištu Bilkent u Ankari te na Sveučilištu Istanbul.

VARŠAVA - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravi u službenom posjetu Poljskoj, tijekom kojeg će s visokim poljskim dužnosnicima razgovarati o ukupnim odnosima između dviju zemalja, stanju pristupnih pregovora Hrvatske i EU i stanju u jugoistočnoj Europi. Bebić će se u ponedjeljak sastati s predsjednikom poljskog Senata Bogdanom Borusewiczom s kojim će razgovarati o unaprjeđenju suradnje Hrvatske i Poljske, osobito na područjima vezanima uz EU, suradnji ministarstava regionalnog razvoja o načinima korištenja sredstava iz EU fondova i suradnji regija i gradova.

BUDVA - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović sudjelovat će na sastanku ministara obrane Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) koji će se održati u Budvi u ponedjeljak i utorak. Tijekom sastanka razmotrit će se teme vezane za stabilnost i sigurnost regije. Razmotrit će se među ostalim i mogućnosti unapređenja demokratskih vrijednosti i promocija europskih standarda kao okosnica regionalnog razvoja i suradnje država članica SEECP-a. Ministri obrane SEECP-a založit će se za jačanje institucionalnog dijaloga sa Europskom komisijom i institucijama EU i unapređivanje europske perspektive država članica SEECP-a koje to još uvijek nisu. Države članice SEECP-a su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Turska, Slovenija (od lipnja 2010). RH ima status punopravnog člana od listopada 2004. godine. SEECP-om trenutačno predsjeda Crna Gora.

PARIZ - Sastanak ministara vanjskih poslova skupine G8 koji će, među ostalim, razmatrati situaciju u Libiji. Sastanku će nazočiti i američka državna tajnica Hillary Clinton koja će se u Parizu također sastati s predstavnicima libijske oporbe.

DEŽURNI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙