FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goluža: U Splitu će biti teže pobijediti Španjolsku

Autor: pgas
SPLIT, 12. ožujka 2011. (Hina) - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža danas je izjavio kako će se uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo protiv reprezentacije Španjolske u nedjelju u splitskoj Spaladium areni učiniti sve da naša reprezentacija pobjedi, ali i upozorio kako će to biti „puno teža“ utakmice nego nedavna u Španjolskoj kada je hrvatska reprezentacija slavila pobjedu 26:24.

„Uzvratna utakmica u Spaladium Areni će biti posve drugačija i puno teža nego što je bila u Španjolskoj, jer nam je uzvratna utakmica od iznimno velike važnosti pošto bi pobjedom odlučili o prvom mjestu u skupini, a pobjednici kvalifikacijskih skupina imaju puno lakši žrijeb za Europsko prvenstvo“, rekao je Goluža na konferenciji za novinare, napominjući kako je Spaladium Arena odabrana za uzvratnu utakmicu protiv Španjolske zbog nezaboravne atmosfere koju su splitski navijači priredili hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu 2009. godine.

„Sa publikom u Splitu nas vežu jake emocije i želimo da nam ona budu igrač više i dodatna snaga za pobjedu“, istaknuo je Goluža, po kojem će osnovna zadaća naših igrača biti „ne razbraniti golmana Španjolaca Arpada Šterbika koji je najzaslužniji što je ta reprezentacija na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojila treće mjesto“.

Goluža je iskazao uvjerenje da će hrvatski golman Marin Šego nastaviti s dobrim obranama kao što je to činio i u prvoj utakmici u Španjolskoj. Najavio je kako će u sastavu hrvatske reprezentacije u uzvratnoj utakmici biti i Vedran Zrnić koji je prvu utakmicu propustio zbog obiteljskih razloga.

Glasnogovornik hrvatske rukometne reprezentacije Zlatko Škrinjar je izvjestio kako je svih oko 10.000 ulaznica za uzvratnu utakmicu protiv Španjolske u Spaladium Areni rasprodano, te da da je golem interes medija jer se za akreditaciju pijavilo 80 novinara, a očekuje se i skupina novinara iz Španjolske.

Drago Vuković je rekao kako se uz podršku prepune Spaladium Arene nada pobjedi hrvatske reprezentacije. Po njegovom mišljenju presudno za pobjedu bit će dobra obrana iz koje će se razvijati protunapadi.

Damir Bičanić je kazao kako je sretan što je svojim golovima u prvoj utakmici dao doprinos pobjedi Hrvatske reprezentacije protiv Španjolaca. „Trebamo i u uzvratnoj utakmici odigrati pametno kao i Španjolskoj i osvojiti dva bitna boda“, istaknuo je Bičanić. Na upit je li preskroman kada u prvi plan ističe suigrače Blaženka Lackovića i Tončija Valčića s kojim igra na istoj poziciji, Bičanić je kazao kako su Lacković i Valčić dali i dat će puno hrvatskoj reprezentaciji. „Meni je najvažnije da sam u reprezentaciji i da svojim igrama budem na raspolaganju izborniku koji će nas posložiti na najbolji mogući način“, kazao je Bičanić Također je rekao da Španjolci u prvoj utakmici nisu potcjenili našu reprezentaciju. „Mi nismo reprezentacija koju se može potcjeniti, Španjolci su ozbiljno ušli u utakmicu ali mi smo bili spremniji i borbeniji“, dodao je Bičanić.

(Hina) xpgas yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙