FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 12. ožujka 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Slavni britanski par David i Victoria Beckham dobit će u srpnju četvrto dijete, a nakon tri dječaka Victoria će ovaj put roditi djevojčicu. Par je u siječnju objavio da je Victoria ponovno trudna, a ponosni tata izjavio je u petak da čekaju djevojčicu, javila je sportska televizijska postaja ESPN. "Jako smo sretni da ćemo dobiti još jedno dijete i sada ću reći prvi put - bit će djevojčica", rekao je Beckham. Engleska nogometna zvijezda David (35) i njegova supruga, pop zvijezda Victoria (36), imaju sinove Brooklyna (12), Romea (8) i Cruza (6).

LOS ANGELES

Australsko-američki glumac i redatelj Mel Gibson nagodio se sa sudom i izbjegao zatvorsku kaznu, te mu je određena trogodišnja uvjetna kazna zbog nasilja u braku, objavio je u petak kalifornijski sud. Gibson (55) je u petak na sudu odlučio da neće osporavati optužbe bivše supruge Oksane Grigoreve za bračno nasilje i tako je postigao nagodbu i izbjegao zatvorsku kaznu. Gibsonu je određena trogodišnja uvjetna kazna tijekom koje će godinu dana morati pohađati program svladavanja bijesa i obaviti 16 sati društveno korisnog rada. Uz to će platiti globu do 400 dolara. U siječnju 2010. glumca je tadašnja supruga Oksana optužila za nasilje u braku, a Gibson je tvrdio da ona time pokušava od njega iznuditi novac.

LONDON

Glavna urednica lokalnog lista u selu Lydiard Millicentu u engleskoj pokrajini Wiltshireu, koje je po broju ostarjelih stanovnika iznad britanskog prosjeka, zamolila je suseljane da se late pera te da svak sebi napiše nekrolog prije smrti. Constance Reed, koja i sama nije mlada jer ima 87 godina i 25 godina vodi lokalni list, objasnila je za BBC da obiteljima koje žaluju nije baš do prepričavanja života pokojnika. Zato bi unaprijed pripremljeni nekrolozi bili korisni i uvelike bi joj olakšali posao. Dosad je potrebne podatke dobivala od župnika i zatim pisala nekrolog za što je trebalo vremena. Stanovnici ne trebaju duljiti već sastaviti životopis u 400 riječi i poslati ga "što prije", napisala je u broju od ožujka. Nijedan odgovor još nije primila.

ŽENEVA

Vlasti Švicarske Konfederacije, koja ima zakon o zabrani tranzita goveda, svinja, ovaca i koza, objavile su u petak da strane zemlje više neće smjeti preko njezina teritorija prevoziti ni konje ni perad namijenjene klanju. Novom mjerom dopunjuje se postojeći zakon o zaštiti životinja koji brani prijevoz životinja dulji od šest sati. Taj je zakon donesen jer se smatra nehumanim izložiti životinje dugom putovanju samo zato da bi poslije bile zaklane. Švicarska ima posebnu Životinjsku stranku, no nedavno je ipak odbacila pozive za uvođenjem kategorije odvjetnika koji bi se posvetili obrani prava pasa, mačaka i drugih životinja.

DEN HAAG

Čajni servisi, stolići, slike, srebrnina, ukupno više od 10 000 predmeta što su bili u vlasništvu nizozemske kraljice Juliane koja je vladala od 1948. do 1980., prodat će se na dražbi koja u ponedjeljak počinje u Amsterdamu, doznaje se od dražbovne kuće Sotheby'sa. "Ovo je prvi put da se toliko predmeta koji su pripadali kraljevskoj dinastiji Orange nudi na dražbi", rekla je Eva Van Geldorp, glasnogovornica dražbovne kuće. 1 540 predmeta, među kojima zlatna kozmetička torbica s ugraviranim slovom "J" (Juliana), prodavat će se od ponedjeljka do četvrtka.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙