FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 12. ožujka

Autor: kgab
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 12. ožujka.

ZAGREB - Čelnici Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) održat će konferenciju za novinare na kojoj će upoznati javnost sa zaključcima održanog sastanka, Rezolucijom HSK, budućim programima za povezivanje domovinske i izvanomovinske Hrvatske te ostalim projektima vezanim uz tu krovnu hrvatsku iseljeničku organizaciju (u 12 sati, Trg Stjepana Radića 3, zgrada Hrvatske matice iseljenika).

BUDIMPEŠTA - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije i država kandidatkinja za punopravno članstvo u EU (tzv. Gymnich sastanku) koji će se održati u Goedoellou pored Budimpešte u Mađarskoj. Ministri će raspravljati o aktualnim događanjima u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, s naglaskom na Egipat, Libiju i Tunis, te o reviziji europske politike susjedstva, humanitarnoj i financijskoj pomoći južnom susjedstvu, kao i o bliskoistočnom mirovnom procesu u aktualnim uvjetima. Na sastanku će biti riječi i o trenutnom stanju pristupnih pregovora zemalja kandidatkinja za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

KAIRO - Izvanredni sastanak arapskih ministara vanjskih poslova na kojemu će se razmatrati kriza u Libiji. Teme sastanka bit će zaštita libijskog naroda i okončanje krvoprolića. Arapska liga neće dopustiti izaslanicima libijskog režima sudjelovanje u radu sastanka, no na rubu skupa mogla bi s njima razgovarati kako okončati krvavu krizu. Arapska liga suspendirala je službeno libijsko izaslanstvo prosvjedujući protiv nasilja kojim je libijski vođa Moamer Gadafi odgovorio na narodne prosvjede.

BEOGRAD - U povodu osme obljetnice ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića, u središtu Beograda očekuje se okupljanje građana koji će u tradicionalnoj šetnji i polaganjem cvijeća u dvorištu zgrade vlade, odati počast ubijenom premijeru. Očekuje se da će predstavnici vlasti i političkih stranaka, kao i negdašnji ministri u Đinđićevoj vladi, također odati poačast ubijenom premijeru.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙