FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Glumac Charlie Sheen uzvratio je u četvrtak udarac svojim donedavnim poslodavcima i protiv producenata serije "Dva i pol muškarca" podnio sudsku tužbu u kojoj tvrdi da je dobio otkaz samo zato jer ih je kritizirao, te je zatražio 100 milijuna dolara odštete. Sheen je tužio glavnog producenta Chucka Lorrea i kompaniju Warner Bros. u svoje ime i u ime svog osoblja koje je radilo na seriji, inače najpopularnijoj američkoj televizijskoj komediji po gledanosti. "Chuck Lorre, jedan od najbogatijih ljudi u televizijskoj industriji, vjeruje da je toliko moćan i bogat da jednim jednostranim potezom može oduzeti prihode glumačkoj postavi i osoblju serije", navodi se u Sheenovoj tužbi. Na produkciji serije bilo je zaposleno oko 200 ljudi. U tužbi, podnijetoj na sudu u Los Angelesu, Sheen naglašava kako mu Warner Bros. lani ponudio novi ugovor i bio "prilično sretan" kad ga je glumac potpisao iako je on tada bio suočen s dvije tužbe za nasilje u obitelji i bio u rehabilitacijskom centru za odvikavanje od alkohola. Međutim, tek kad je Sheen počeo javno kritizirati Lorrea i Warner Bros. prije nekoliko tjedana, kompanija je glavnom glumcu odlučila otkazati ugovor, dodaje se u tužbi. Glasnogovornik Warnera nije htio komentirati tužbu. Sheen je službeno dobio otkaz jer je zadnjih mjeseci "kasnio na snimanja, zaboravljao svoje replike, propuštao probe i trovao atmosferu na snimanju". Sheen (45) je najbolje plaćeni televizijski glumac u SAD-u, a "Dva i pol muškarca" najgledanija je humoristična serija u zemlji. Snimanje preostalih epizoda ovogodišnje sezone otkazano je prije desetak dana pošto je Sheen producenta serije Chucka Lorrea nazvao "glupim, glupim malim čovjekom", uz još nekoliko pogrdnih i prostih komentara.

PARIZ - Francuska je vlada u četvrtak isključila bilo kakvu mogućnost smanjenja trošarina kako bi izbjegla rast cijena benzina i poručila vozačima da umjesto toga napumpaju gume i smanje brzinu. Rast cijena goriva, potaknut pobunom u Libiji, još jednom postao vruće političko pitanje u Francuskoj, zbog kojeg su i ranije znali izbijati masovni prosvjedi. Cijena bezolovnog benzina na nekim je crpkama u Francuskoj zadnjih dana dosegla 1,80 eura po litri. Francuska ministrica financija Christine Lagarde odbacila je u četvrtak pozive oporbe da snizi trošarine, rekavši da mora popuniti praznine u državnom proračunu. Vozače je pozvala da gorivo uštede tako da promijene neke navike za volanom. "Prvo, pripazite na pritisak u gumama, drugo, smanjite malo brzinu i treće, izbjegavajte stop-start vožnju", rekla je ministrica za radio France Info, dodavši da bi vozači trebali gasiti motore ako znaju da će biti u zastoju duljem od 20 sekundi. Lagarde, jedna od najkarizmatičnijih ministrica u francuskoj vladi, u sličnoj je situaciji 2007. godine pozvala sunarodnjake da se više voze biciklima.

SYDNEY - Neovisni kandidat na australskim lokalnim izborima skinuo se u četvrtak gol pred izbornim povjerenstvom u Sydneyju kako bi naglasio svoju borbu za prava nudista. Stuart Baanstra skinuo se gol u zgradi izbornog povjerenstva države Novog Južnog Walesa za čiji se gornji dom parlamenta natječe na izborima sljedeći mjesec, javila je agencija AAP. Na sebi je ostavio samo kravatu s australskom zastavom. Učinio je to na ždrijebu za poredak kandidata na izbornim listićima. Zaštitari su ga brzo odveli iz zgrade, a on je kasnije izjavio da se bori "za ljudsko pravo na život bez odjeće".

LONDON - Američki reper 50 Cent pridružio se klubu izvođača koji su novac primljen za nastupe na privatnim zabavama za obitelj libijskog vođe Moamera Gadafija odlučili donirati u dobrotvorne svrhe. "50 Cent donirat će novac UNICEF-u za pomoć ženama i djeci u kriznim situacijama", rekao je pjevačev glasnogovornik. Fifty Cent, pravog imena Curtis Jackson, tako se pridružio izvođačima koji su zadnjih godina ekskluzivno zabavljali članove Gadafijeve obitelji i za to primali katkad i sedmeroznamenkaste svote. No taj im je novac teret otkako se Gadafi krvavo obračunava s vlastitim narodom. Beyonce, Nelly Furtado, Mariah Carey i Usher već su donirali primljene honorare. Fifty Cent nije naveo koliku je svotu primio za privatni koncert 2005. tijekom filmskog festivala u Veneciji, no Furtado je otkrila da je za 45-minutni nastup u Italiji 2007. dobila milijun dolara.

NEW YORK - Rockerska legenda Eric Clapton oprostio se od 70 svojih gitara na dobrotvornoj dražbi koja je privukla stotine obožavatelja i zaradom premašila sve prognoze. Njegova čuvena gitara Gibson, model iz 1948., prodana je za 83.000 dolara te je ujedno najskuplji predmet na dražbi dok je procjena iznosila 30.000 dolara. Dražba je obuhvaćala nekoliko Fender Stratocastera, modela koji se povezuje s Claptonom, posebice crni primjerak na kojem je gitarist svirao 2005. u Royal Albert Hallu u Londonu i u Madison Square Gardenu u New Yorku. Instrument je prodan za 51.000 dolara. Martin, akustična gitara s 12 žica na kojoj je skladao pjesmu "Motherless Child" prodana je za 70.000 dolara, daleko više od početne procjene od 5000 dolara. Skupljena sredstva pripast će centru za odvikavanje od opijata Crossroads koji je Clapton, bivši alkoholičar i ovisnik o heroinu, osnovao 1998. u Antigvi i Barbudi.

LOS ANGELES - Prvi dio filma "Harry Potter i darovi smrti" od početka prikazivanja do danas zaradio je 657,24 milijuna američkih dolara i postao dosad najisplativiji film iz serije o dječaku čarobnjaku. Rekordnu zaradu od 125,1 milijun američkih dolara ostvario je već prvoga vikenda prikazivanja u američkim kino-dvoranama. Do sada globalno zarađenom svotom nadmašio je 'prethodnog rekordera' - film "Harry Potter i kamen mudraca" iz 2001., koji je ukupno zaradio 657,00 milijuna američkih dolara, izvijestili su iz Warner Brosa. Film se u kinima diljem svijeta počeo prikazivati u studenome prošle godine, kada se svrstao na šesto mjesto popisa najgledanijih filmova tijekom vikenda - svih vremena. Šest prethodnih filmova o Harryju Potteru za Warner Bros su zaradili ukupno 5,4 milijarde dolara. Drugi dio filma "Harry Potter i darovi smrti" u kinima će se početi prikazivati od 15. srpnja.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙