FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: izvješće o požarima

Autor: spar
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je jutros o požarima koji su izbili u više županija.

Požar kod sela Tokići, koji je dojavljen u Županijski centar 112 Split u 13,30 sati, ugašen je u 17 sati. Izgorjelo je oko 7 hektara trave i niskog raslinja, a požar su gasili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Muć.

U javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Split u 13,50 sati dojavljen je požaru kod mjesta Marina, na brdu Gradaš. U požaru, koji je ugašen sinoć u 20,30 sati, izgorjelo je 12 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali dva air tractora te pripadnici DVD-a Marina, Seget Vranjic i Trogir.

I dalje je aktivan požar na predjelu Miljevci kod sela Bogatići, koje je djelomično minirano, u Šibensko-kninskoj županiji. Požar je dojavljen u JVP Drniš u 12,30 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Drniš te jedan kanader i air tractor. Tijekom noći na požarištu su dežurali vatrogasci JVP Drniš. Požarom je do sada zahvaćeno oko 12 hektara trave i niskog raslinja.

Požar kod mjesta Biskupija, u zaseoku Vujatovići, koji je dojavljen u 13,30 sati u JVP Knin, ugašen je u 16 sati. Izgorjelo je oko 8 hektara trave i niskog raslinja, a gasili su ga pripadnici JVP Knin i DVD Knin.

Požar kod mjesta Ervenik, zaseok Martići, koji je u 14,45 sati dojavljen u JVP Knin, ugašen je u 18,05 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Knin, a izgorjelo je oko 6,5 hektara trave i niskog raslinja.

Vatrogasni operativni centar (VOC) Gospić sinoć u 19,50 sati primio je dojavu o požaru otvorenog prostora uz autocestu A1 kod 206. kilometra. U požaru je izgorjelo oko 20 hektara trave. Požar su ugasili u 20,50 sati pripadnici DVD Velebit.

U 20,50 sati u VOC Gospić primljena je i dojava o požaru raslinja kod sela Tepšin Dol. U požaru je izgorjelo oko 20 hektara trave, a ugasili su ga u 21,50 sati pripadnici DVD Velebit.

Županijski centar 112 Zagreb u 13,40 sati primio je dojavu o požaru šume kod Vrbovca u šumi Varoški Lug. U požaru je izgorjelo oko 10 hektara mlade hrastove šume. Požar su u 14,30 sati ugasili djelatnici DVD Zvekovica.

Sinoć u 18,15 sati VOC Zabok primio je dojavu o požaru otvorenog prostora u selu Mače, u Krapinsko-zagorskoj županiji. U požaru je izgorjelo oko 7 hektara trave i niskog raslinja, a ugasili su ga u 19,30 sati pripadnici DVD Mače.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙