FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 10. ožujka

Autor: dmak
ZAGREB, 9. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 10. ožujka:

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6)

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će sjednici Znanstvenog vijeća Instituta Ruđer Bošković (13,30 sati, Bijenička cesta 54)

ZAGREB - Klub zastupnika HNS-HSU održat će konferenciju za novinare na temu "Hrvatski labirinti na putu ka EU fondovima". O tome će govoriti predsjednica Kluba Vesna Pusić i zastupnik Zlatko Koračević (u 10 sati, u dvorani Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Politička Akcija za bolju Hrvatsku - pokret za spas Hrvatske predstavit će na konferenciji za novinare glavne ciljeve svojega djelovanja. U inicijativnog odboru Akcije je Željko Sačić (11 sati, Hrvatski dom, Markuševac, Trg Sv. Šimuna 3)

ZAGREB - 22. sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom redu su, uz ostalo, točke koje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao na prošloj sjednici skupštine, Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. i Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja 2010. (9 sati, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Pravni tim Iskoraka i Kontre na konferenciji za novinare predstavit će Izvještaj o stanju ljudskih prava seksualnih i rodnih manjina za 2010. Predstavit će prikupljene podatke o zločinu iz mržnje i osvrnuti se, među ostalim, na najveća kršenja ljudskih prava seksualnih i rodnih manjina u 2010. godini; na rad institucija, medijsko praćenje kršenja ljudskih prava, homofobične izjave predstavnika institucija (10 sati, Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6)

BOGDANOVCI - Obilježit će se 20. obljetnica osnutka nenaoružanih odreda na području bivše općine Vukovar. Sudionici obilježavanja okupit će se u 11 sati u središtu Bogdanovaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a potom će se uputiti na mjesto postrojavanja prije dvadeset godina, u dolu na Gracu, nedaleko Bogdanovaca na kojem će se u 11,30 sati, održati skup pripadnika neneaoružanih odreda.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe "Pompeji - život u sjeni Vezuva", koja će prvi put predstaviti dragocjenosti iz Nacionalnog arheološkog muzeja u Napulju. Uništeni erupcijom Vezuva 79. godine, Pompeji su više od jednog i pol tisućljeća bili prekriveni lavom i pepelom. Život grada u kojem je obitavalo 20.000 stanovnika brutalno je prekinut, no grad nije posve nestao i posjetitelji izložbe vidjet će mnoštvo predmeta koji svjedoče o životu njegovuih stanovnika (10,30 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4)

VINKOVCI/RIJEKA - Peti festival dokumentarnog rock filma – DORF '11 održati će se od 10. do 13. ožujka 2011. u dva grada, Vinkovcima i Rijeci. Na ovogodišnjem festivalu bit će prikazana ukupno 32 filma iz 13 zemalja, raspoređenih u tri programa. U Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima festival se otvara projekcijom filma „Howlin' Wolf Story“, 88' (20,30 sati) a u Art-kinu Croatia u Rijeci projekcijom filma "Lemmy - the movie" (također u 20,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808-600

telefaks: 01/4808-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙